Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat KKTC'de Türk filmleri şöleni yaşanacak

        Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen etkinlik kapsamında ''Memleket Meselesi'', ''Eylül'', ''72. Koğuş'', ''Aşk Tesadüfleri Sever'' ve ''Zefir'' filmleri seyirciyle buluşacak.

        Etkinliğin proje sorumlusu Ayşe Sönmez, KKTC'de Türk film ve dizilerine yoğun ilgi olduğunu belirterek, ''Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Türk film günleri büyük beğeniyle karşılandı. Devamını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz'' dedi.

        Türk Film Günleri'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, Lefkoşa Türk Belediyesi ile Girne Amerikan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlendiğini anlatan Sönmez, ''Etkinlik için 27-29 Şubat tarihini belirledik. Bölgenin iklim durumu, üniversitelerin eğitime başlaması, ay boyunca yaz aktivitelerinin azalması ve bölge halkının etkinliklerimize ayıracak zamanının bu dönemde daha fazla olması göz önünde bulunduruldu'' diye konuştu.

        Film gösterimlerinin Girne ve Lefkoşa'da yapılacağını bildiren Sönmez, şunları kaydetti:

        ''Son dönem Türk sinemasının başarılı yapımları seyirciyle buluşacak. Gala filmi 'Memleket Meselesi' olacak. Gala organizasyonuna KKTC Cumhurbaşkanı sayın Derviş Eroğlu'nun da katılımı bekleniyor.

        Gösterimler Lefkoşa Galeria sinemaları ve Girne Amerikan Üniversitesi Kampüsü'nde eş zamanlı olarak gerçekleşecek ve her gösterim sonrasında, üniversite toplantı salonunda, filmin oyuncuları, yönetmenleri ve yapımcılarıyla söyleşiler düzenlenecek. Bu söyleşilerdeki amaç KKTC halkının uzun yıllardır sadece ekranlarda gördükleri Türk sinema sanatçılarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak. Girne Amerikan Üniversitesinde düzenlenecek panellerde katılımcılara Türk sineması anlatılacak ve tanıtılacak. Kıbrıs'ın sinema sektörü açısından değerlendirilebilecek potansiyelleri anlatılacak.''

        Sönmez, KKTC Türk Film Günlerine ''Memleket Meselesi'' yönetmeni İsa Yıldız, oyuncuları Tuna Orhan ve Bora Akkaş'ın, ''Eylül'' filmini temsilen Görkem Yeltan'ın, ''Aşk Tesadüfleri Sever'' filminden de Ümit Bülent Dinçer ve Şebnem Sönmez'in katılacağını bildirdi.

        FİYAB olarak, her alanda Türk sinemasına katkı sağlamanın başlıca görevleri olduğunu ifade eden Sönmez, ''Etkinliklerimizin sosyal ve kültürel etkileriyle beraber, ülkemizden adaya götüreceğimiz sinema sektörünün saygın isimlerinin, ada imkanlarını 'sinema sektörü' açısından gözlemlemelerini sağlayacak, Türk sinema sektörüne katkı sağlayabilecek olanakları kendilerine tanıtacağız'' dedi.

        Sönmez, geçen yıl büyük ilgiyle karşılanan etkinliğe bu yıl katılımın daha fazla olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ