Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Pamuk'un kitapları Moskova'da tükendi

        Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat Ödülü almasından sonra Rusçaya çevrilen kitaplarının satışının arttığı ve kısa sürede tükendiği bildirildi.

        Pamuk'un temmuz ayında Moskova ziyaretinde kitaplarını imzaladığı ''Bookberry'' adlı kitabevi, yazarın kitaplarının artık çok zor bulunduğunu açıkladı.

        ''İstanbul'' adlı kitabının tanıtımı amacıyla düzenlenen imza töreninde büyük ilgi gören Pamuk, Nobel Edebiyat Ödülünden sonra bu ülkedeki tanınmışlığını ikiye katladı.

        Rus okurlar arasında en çok tanınan ''Bookberry'' kitabevinde Pamuk'un sadece ''Kara Kitap'' ve ''Beyaz Kale'' kitaplarının birkaç adet Rusça çevirisi bulunabildi.

        Kitabevi çalışanlarından Tatyana Çekanova, pazartesi günü getirilen 50 adet ''İstanbul'' romanının ummadıkları bir şekilde hızla tükendiğini kaydetti.

        Mağazalarında en çok satan yazarlardan birinin Pamuk olduğunu kaydeden Çekanova, şunları söyledi:

        ''Mağazamızda en çok satan kitapları aşağı yukarı bilmekteyiz. Orhan Pamuk da kitabı en çok satan yazarlar arasında bulunmakta. 'Kara Kitap' ve 'Beyaz Kale' kitapları, Rusya'da çok önceden yayımlanmıştı. Bizden bir kitap tavsiyesi soran okurlarımıza bu kitapları tavsiye ediyorduk. Ancak Orhan Pamuk'un temmuz ayında 'İstanbul' kitabının imza töreni ve hemen ardından Nobel Edebiyat Ödülü almasından sonra tavsiyemize bile gerek kalmadı. Orhan Pamuk'u seven okurlarımız hiçbir şey sormadan onun 'İstanbul' kitabını alıyorlar.''

        Eskiden Türkiye?ye giden Rusların kendilerinden İstanbul kent rehberi istediğini ancak şimdi Pamuk'un ''İstanbul'' kitabını istediğini belirten Çekanova, şunları kaydetti:

        ''Bu kitap, okurlarımız için İstanbul kent rehberinin yerini aldı diyebiliriz. Gördüğünüz gibi İstanbul kitabı şu anda satışta yok. Bu kitaba olan ilgi o kadar büyük ki, iki gün önce getirilen kitapların bile tamamını satmış durumdayız. Özellikle Nobel ödülü aldıktan sonra da Orhan Pamuk'un kitaplarını soran okurlarımızın sayısında artış dikkatimizi çekti. Pamuk'un sadece Rusça değil, Almanca, İngilizce ve Türkçe kitaplarını da soruyorlar. Okurlarımızı kitapların orijinal dili de ilgilendiriyor.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ