Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Kadınlar 'Şiddete son' dedi

        HT GAZETE / Nuri ALTUNTAŞ

        İtalyan gazeteci Serena Dandini’nin, kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için kaleme aldığı hikâyelerden oluşan ‘Ölümcül Yaralı’ (Ferite A Morte) adlı proje, Hilton İstanbul Bosphorus’ta önceki akşam hayata geçirildi. Etkinlikte Türkan Şoray, Hazal Kaya gibi ünlü isimler, dünyanın çok farklı ülkelerinde yaşayan, şiddete uğramış 12 kadının hikâyesini okudu.

        KADINLAR 'ŞİDDETE SON' DEDİ

        İtalyan gazeteci Serena Dandini’nin, kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için kaleme aldığı hikâyelerden oluşan sahne performansı ‘Ferite A Morte Ölümcül Yaralı’ isimli proje İstanbul’a geliyor

        Serena Dandini’nin, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla yazdığı hikâyeler İstanbul’da sahnelenecek. Hilton İstanbul Bosphorus’ta Filli Boya Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Serra Yılmaz, Hazal Kaya, Ümit Boyner, Deniz Türkali, Ece Temelkuran, Nükhet Duru, Türkan Şoray, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Şevval Sam ve Zerrin Tekindor gibi iş ve sanat dünyasında öne çıkan isimler sahne alarak 12 kadının hikâyesini okudular.

        "ÖLÜM CEZALARI ÇÖZÜM DEĞİL"

        Projenin mimarlarından olan Serra Yılmaz da hikâye okuyan isimlerden oldu. “Şiddeti önlemek için ölüm cezaları çözüm değil. Kadına şiddeti uygulayan erkeğin de bir annesi var ve bunun çözümü uzun vadede olur, o da eğitimle” diyen Yılmaz, en önemli adımın çıkarılacak kanunlarla olacağının altını çizdi. Kadına yapılan şiddetin sadece ülkemizde değil, küresel bir sorun olduğunu da ekledi. Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray da kadına yapılan şiddete farkındalık adına ‘Seve seve ben varım’ diyerek, her kadının soyut da olsa mutlaka şiddet gördüğünü ve bu duruma filmlerinde mümkün oldukça dikkat çekmeye çalıştığını söyledi. “Kadına yapılan şiddet bir insanlık suçudur” diyen okuyuculardan Şevval Sam bunun dili, dini ve ırkı olmayacağını, dünyanın her yerinde soyut da olsa şiddete uğrayan kadınların olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ