Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Özlem Ağırman: Eşimi vurdular klibimi izleyemedik

        Ebru AYAZ / HABERTURK MAGAZİN

        Özlem Ağırman, geçen sene büyük bir dram yaşadı. Eşi silahlı saldırı sonrası hayata veda eden şarkıcı, “Allah kimseye böyle acı vermesin. O sabah, albümümün ilk klibini eşimle izleyecektik, nasip olmadı. Ona kıydılar” diyerek hüznünü HT MAGAZİN ile paylaştı.

        ‘HAYAT’ şarkısının klibinde kızları ve annesiyle birlikte kamera karşısına geçen Özlem Ağırman’la “Türkiye’de bir ilk” dediği klibini, yeni albümünü ve şubat ayında çıkarmayı planladığı romanını konuştuk. Ağırman, geçen sene bir silahlı saldırı sonrası yaşama veda eden eşinden söz ederken ise duygularını kontrol etmekte güçlük çekti.

        Geçen yıl klibinizin yayınlanacağı gün eşiniz silahlı bir saldırıda yaşamını yitirmiş. O günü anlatabilir misiniz?

        Evet, olay geçtiğimiz yıl şubat ayında ‘Hayat’ şarkımın klibinin TV’de yayınlanacağı gün oldu. Eşimle birlikte izlemeyi planlamıştık. Nasip olmadı. Yeni klipler biliyorsunuz genelde saat 10.00 gibi yayınlanıyor. Olay sabah 08.15 gibi gerçekleşmiş. En son ben duydum. Çat kapı arkadaşlarım geldi. Bana, “Tekin Bey bir kaza geçirdi, şu anda hastanede, hemen hazırlanın hastaneye gidiyoruz” dediler. Şoke oldum. Acı bir sene geçirdik. Hiçbir insana böyle bir şey yapılamaz. Bu bizim ömrümüz boyunca yüreğimizden çıkmayacak çok büyük bir acı. n Şubat ayında albümünüz çıkıyor. Ne tarz bir albüm olacak? Pop-alaturka bir albüm. Ne tam pop, ne de tam alaturka denilebilir. Enstrümanlar Batı, fakat o müzik tınısını dinlediğinizde alaturka ezgileri hissedebiliyorsunuz.

        ‘İLK ALBÜMÜ HATIRA OLSUN DIYE YAPTIM’

        Albümünüzün adı neden ‘Sitemsiz Şarkılar’?

        Sevgi dolu ve dikkatli yaşayan bir aileydik. Hayatım boyunca aşırılıklardan hoşlanmadım. Her zaman hayat tarzımla, fikirlerimle insanlara örnek olmaya çalıştım. Albümümün adının ‘Sitemsiz Şarkılar’ olmasının nedeni bu. Hepsi aşk şarkısı, fakat sitem yok. Yaşadığım hiçbir şeyden pişman olmadığım için. Aslında aşk şarkıları genelde hep sitemlidir. Ama ben değişik bir şey yapmak istedim. Hayata bakış açım çerçevesinde bir şeye sitem ediyorsam onu inkâr ediyorum demektir. Ben bir şey yaşamışsam onu güzel taraflarıyla düşünürüm ve bunu isteyerek yaşamışımdır.

        ‘Hayat’ klibinde kızlarınız ve annenizle kamera karşısına geçmişsiniz...

        İlk albümümü hatıra olsun diye yapmıştım. Menajerim de bunun üzerine, “Aydilge, Melike ve annen üç kuşak bir aradasınız, bu klipte cast aramaya gerek yok. Çok güzel bir hatıra olur” dedi. Aydilge çocukluk dönemi, Melike genç kızlık, annem de yaşlılık dönemimi canlandırıyor. Klibim Türkiye’de bir ilk.

        Kızlarınız da şarkı söylüyor mu?

        Büyük kızım daha çok tiyatroyla ilgileniyor, küçük kızım şarkı konusunda çok yetenekli. Hatta geçenlerde Yılmaz Morgül, “Aydilge kesinlikle konservatuvara gitmeli” dedi. 2.5 yaşındayken ‘Zülüf Dökülmüş Yüze’ türküsünü söylüyordu.

        ‘KIZLARIMI GÜÇLÜ YETİŞTİRMELİYİM’

        Yılmaz Bey’in Instagram’daki videolarını takip ediyor musunuz?

        İzledim. Her zaman çok keyifli ve esprilidir. Değerli bir sestir. İlginç bir insan, halk yaptığı şeyleri seviyor. Önemli olan da bu.

        Bir kadın olarak hemcinslerinize güçlü olma konusunda ne önerirsiniz?

        Hayatım boyunca Nefertiti, Marilyn Monroe, Eva Peron, Coretta King gibi isimlerin güçlü yönlerini alıp kendime bir yol çizdim. Özellikle eşimin vefatından sonra güçlü olmak daha çok üzerime oturdu. Bu noktada kadınlarımıza şunu söylüyorum: Kaybedecek zamanımız yok. Kitabımın adı bu nedenle ‘Zaman Ruhumuzda Kiraz Çiçeği’. Benim iki kız evladım var. Onları güçlü şekilde yetiştirmek zorundayım. Ben de hep sanatla harman olmuş bu toprağın sesi olmak istemişimdir.

        Kadınlarla ilgili herhangi bir organizasyonda bulunuyor musunuz?

        Geçtiğimiz sene ‘Cumhuriyet Kadınları Şarkı Söylüyor’ projesini başlattık. Bu projeye ilgi çok büyük oldu. Elimden geldiğince kadınları temsil etmeye çalışıyorum.

        CHP’den milletvekili aday adayı olmuştunuz. Sizin için siyaset mi sanat mı önde geliyor?

        İkisi de benim için eşit. Hatta etrafımdakiler “Senin bir Süpermen pelerinin eksik” diye benimle şakalaşıyorlardı. Hem sanatçı, hem siyasetçi, hem anne hem de babayım. Bana “Bu gücünüz nereden geliyor?” diye sorduklarında “Yüreğimdeki aşktan kaynaklanıyor” diyorum. “Bu aşk ne aşkı?” diye sorarsanız “Hak aşkı” derim. Aşk olmadan, sevgi olmadan hiçbir şey yapamazsınız.

        Siyaset ve müzik size ne hissettiriyor?

        Yaşam biçimim ve vazgeçilmezlerim. Siyaseti de duyguyla yaptığım için ikisini de ayırt etmiyorum.

        Küçükken idolünüz var mıydı?

        Tanrıçalar hep ilgimi çekmiştir. Güçlü kadınlar idolümdü. Örneğin, annem güzel sesi olan, küçük yaşta baba kaybını tatmış, bizi yetiştirmek için hayat mücadelesi vermiş, mücadeleci bir kadındır.

        ‘Kitabımın geliri fidanlığa gidecek’

        Bir kitap yazdığınızı duydum.

        Aslıhan Tibet Ceylan ile bir gün savaşla ve sürgünle hayatları darmadağın olan soyağacımızdaki kadınlardan bahsediyorduk ve eşim bize bu kitabı yazmamızı önerdi. Kitabımızın ismi ‘Zaman Ruhumuzda Kiraz Çiçeği’ yüzde 40’ı gerçek, yüzde 60’ı kurgudan oluşuyor. Kitabımız her yönüyle okuru şifalandıracak bir nitelikte, ayrıca kadınların güçlü yönlerini, zorluklara karşı nasıl ayakta kaldıklarını anlatacak. Kitaptan sağlanan gelirin bir kısmını, kurucularından olduğum Tuzla Tema Vakfı’nda bir fidanlık projesiyle değerlendireceğim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ