Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazetecilerden MİT'e suç duyurusu

        Şefik DİNÇ / AHT

        Gazeteciler Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Mehmet Baransu ve Markar Eseyan, telefonlarının yasaya aykırı olarak dinlendiği iddiasıyla Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlileri hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

        Şikayet dilekçesinde, 30 Ekim 2008'den, 4 Kasım 2009'a kadar müvekkillerinin yasalara aykırı olarak dinlendiği anlatıldı. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile dinlenen telefonların Elizabeth Kod, Çaşıt Kod, Vahan Kod isimlerinin kullanılarak dinlendiği belirtilen dilekçede, "İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce dinlenen telefonlarda hat kayıt sahibi olarak Arashi Quarzad, Hossuin Seyfullah, Quaramin Fatimi isimleri belirtilmiştir. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan kararla dinlenen telefonun hat kayıt sahibi Malik Husssein Feyda olarak belirtildi. Oysa telefonların hat sahipleri Yasemin Çongar, Ahmet Altan, Markar Eseyan ve Mehmet Baransu'dur. Telefonlar uzun süre dinlenmiş ve kayıt altına alınmıştır" denildi.

        Suç duyurusunda, soruşturmanın yapılıp zanlıların kimliklerinin tespiti ile bu şahıslara, "Resmi bir belgenin sahte olarak tanzimi", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal", "Görevi kötüye kullanmak" suçlarından dava açılması talep edildi.

        "SUÇ ALENİ"

        Adliye çıkışı açıklama yapan Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, MİT'ten bir açıklama istediklerini belirterek, "Dün MİT bize ?Bu konuyla ilgili konuşmayacağız, herhangi bir açıklama yapmayacağız' dedi. Telefon numaramız doğru. Ama telefon numaramızın yanına mahkemeden isterken ?Şu isimle ilgili istiyoruz' diyorlar. O isimler sahte. O isimler biz değiliz. Ve bunların hep yabancı isim kullanmışlar. Bu evrakta sahteciliktir. Olayın takipçisi olacağız. Suç aleni zaten" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ