Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam, Muhteşem Yüzyıl'a karşı

        Bora BAĞCIBAŞI / HT MAGAZİN

        TÜRK televizyon tarihinin büyük prodüksiyonlarından biri olan TRT’nin ‘Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam’ adlı dizisi için önceki akşam Citys’de gala düzenlendi. İlk kez bir dizinin ilk bölümü için iki sinema salonu kapatılırken galaya çok sayıda davetli katıldı.

        TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra dizinin oyuncuları Türkan Şoray, Cemal Hünal, Aslı Tandoğan, Tolga Karel, Fırat Tanış, Hazım Körmükçü, Kerem Atabeyoğlu, Atsız Karaduman, Bedia Ener Öztep, Teoman Kumbaracıbaşı, Öykü Çelik ve Fatih Altın da galada hazır bulundu. Gecede en çok ilgiyi Hatice Sultan karakterini canlandıran Türkan Şoray gördü. Şoray, hayranlarına bol bol imza dağıttı.

        ‘Onlar saraylı, biz halktanız’

        UZUN zamandır bu proje için hazırlanan Tolga Karel, “Yaprak Dökümü’nden sonra Tolga iş bulamıyor. Tolga’yı yapımcılar istemiyor” söylentilerine tepki gösterdi ve “Tolga, en kaliteli, en doğru şeyi yapabilmek için bugüne kadar mücadele verdi” şeklinde konuştu. Karel, ‘Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’ın ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi ile karşılaştırılması içinse şunları söyledi: “Dizimizin konusu daha çok sarayda değil, sokakta geçiyor. Biz halktanız, o taraf daha saraylı.” Özel hayatıyla ilgili fazla konuşmak istemeyen Karel, “Ben özel hayatıma dikkat eden, evli-barklı bir adamım. Orada burada sürttüğüm yok” dedi.

        ‘Yurtdışına, rekor fiyata sattık diziyi’

        GALADA bir konuşma yapan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin oyunculardan daha heyecanlı olduğunu söyledi ve “Dizinin bir önceki versiyonu Burası Osmanlı’nın ilk dört bölümünü tabiri caizse beğenmeyip çöpe attık. Üzerine çok titredik, çok titizlik gösterdik” dedi. Diziyi daha yayına koymadan rekor fiyatla Yunanistan ve Dubai’ye sattıklarını söyleyen Şahin, televizyon tarihinde bir ilki başardıklarını dile getirdi: “TRT olarak etki alanımızdaki ülkelere de taşımak istiyoruz diziyi. Birkaç gün önce Sırbıstan’daydım. İnsanlar en çok Türk dizilerini ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ı konuşuluyor. Biz de gurur duyduk.” Dizinin Osmanlı Devleti’ndeki en önemli isyanlardan biri olan Patrona Halil İsyanı’nı konu edindiğini sözlerine ekleyen Şahin, “Belki 15- 20 diziye ayıracağımız vakti bu diziye ayırdık. Ortaya kaliteli iş çıksın, az eleştirilelim istiyoruz. Başta tarihçilerimiz, gazetecilerimiz, köşe yazarlarımız eleştirecek ama yapıcı eleştiriler olsun” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ