Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Televizyon dizilerinde çarpık ilişkiler ve ensest var, bülent arınç diziler, tv dizileri,

        HT GAZETE

        Arınç, “Dizilerde karşı cinsler arasındaki ilişkiler ve ensest ilişkiler işlenen temalar toplumun tahammül sınırlarını zorluyor, ciddi eleştiriler alıyor” dedi.

        BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK’ün 18. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Türkiye’de Görsel-İşitsel Medya ve Geleceği’’ konulu toplantıya katıldı. Arınç, RTÜK’ün programları yayından kaldırma, ön denetim yapma, senaryoları değiştirme, yayıncı ve yapımcılara talimat verme gibi bir yetkisinin olmadığını söyledi. Arınç şunları söyledi:

        ‘ÇOCUKLARI BOŞ BIRAKMAYIN’

        “Toplum olarak ifade özgürlüğünün korunması konusunda mesafe almamız demokrasinin gelişmesi için zorunluluktur. Kimse tarafsız bir kamu tüzel kişiliği olan RTÜK’e ‘Şu program olmamış, bunu kaldırın’ diye talimat veremez. Yayıncı kuruluşlarımızın sorumluluklara uygun davranmalarını beklemek en doğal hakkımızdır. Beğenilmeyen yayınlar varsa ilgili yayın kuruluşunun nezdinde makul tepkiler gösterilmelidir, eleştiriler yapılmalıdır. Özellikle ebeveynler çocuklarını televizyon karşısında başı boş bırakmamalıdır.

        ‘TEMALAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

        Dizilerde ele alınan marjinal konular, karşı cinsler arasındaki ilişkiler, aile içi ensest ilişkiler işlenen temalar toplumun tahammül sınırlarını zorlamakta ve ciddi eleştirilere neden olmaktadır. Dizilerle ilgili şikâyetler ciddiye alınmalı. Dizilerde ele alınan temalar gözden geçirilmeli. Türk halkının önemli bir bölümü cinsellik içeren yayınlardan rahatsız oluyor.

        ‘EĞİTİM SEVİYESİ DÜŞÜKLÜĞÜ DOĞRU’

        ‘Toplumun eğitim seviyesi düşüktür. Ondan böyle şikâyetler var, siz onlara bakmayın hem şikaâyet eder, hem izlerler’ diyorlar. Bunların hepsi doğru olabilir. Ama bu yayınların bu ilkeler çerçevesinde değerlendirilmesi, ailenin ve toplumun değer yargıları zedelenmeden medyanın yoluna devam etmeli.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ