Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya KANALTÜRK SATILDI

        Bugün Gazetesi'nin de sahibi olan Koza Davetiye, Kanaltürk televizyonunu satın aldı. Satın alma işlemine dair yazı İMKB'ye bildirildi.

        İşte Borsa'ya gönderilen yazı:

        "Şirketimiz Koza Davetiye Mağaza İşletmeleri A.Ş.nin %99,04 hissesine sahip bağlı ortaklığı ATP inşaat ve Ticaret AŞ. ana iştigal konusu `Kanaltürk tv, Kanaltürk radyo ve www.kanalturk.com.tr sitesinin, yayıncılığı ve iletimi ile ilgili bu medya varlıklarının her turlu lisans, marka ve fikri mülkiyet haklarına sahip bulunan ve diğer şirketlerinde ana hakim ortağı olan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri A.Ş.`nin %99,99 hisselerini satın almıştır"

        ALTIN MADENİ VAR

        Grubun diğer işleri arasında en önemli kolu altın işi oluşturuyor.Adı Bergama'dasiyanürle altın arama olaylarında geçenNormandy Madencilik'i yabancı yatırımcılardan satın alan Koza-İpek, bu alanda önemli bir potansiyel bulunduğunu açıklamıştı.

        Çıkış noktasını ise davetiye sektörünün oluşturduğuKoza-İpek Holding, daha önce Eti Gümüş ile kıymetli madenciliğe giriş yapmıştı.

        O dönemde Bugün gazetesinin alımı sonrasında konuşan Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, uzun süredir medyaya girmek için fırsat beklediklerini belirterek, "Medyadan çok uzak bir sektörde değiliz. Matbacılık yapıyoruz. Bizim de hayatımız kağıt, mürekkep içinde geçti. Önümüze bu fırsat çıkınca da değerlendirdik" demişti. İpek asıl işleri altın olsa da medya alanında gelişme planlarının olduğunu da açıklamıştı.

        1.5 YILDA HAYATIM TÖRPÜLENDİ

        Kanaltürk hükümete yönelttiği sert eleştiriler ve sahibi Tuncay Özkan'ın cumhuriyet mitinglerindeki aktif tavrı ile dikkat çekiyordu. Kanalın CHP ile olan ilişkisi ise iktidar partisi tarafından eleştiriliyordu. Kanaltürk'ün yeni sahibi olan Akın İpek,Bugün Gazetesi'ni aldığı günlerde Vatan Gazetesi’ne verdiği röportajda,Nazlı Ilıcak'la tanıştıktan 1 hafta sonra gazeteyi almaya karar verdiğini belirterek, “Ben o zaman bunu bir fırsat olarak algıladım. Ben tam gazeteyi aldığım sırada bir yerde Zafer Bey'le (Zafer Mutlu) karşılaştık. Bana ilk söylediği “Allah kolaylık versin” lafı oldu. Ben o zaman anlamamıştım. Sonra anladım. Zor olduğunu biliyordum ama bu kadar zor olduğunu tahmin edemedim. Ben de medyada kısa sürede çok büyük başarı elde ederim sandım. Bir buçuk yılda hayatımı törpüledi” demişti.

        'İSTİKRARI DESTEKLİYORUM' DEMİŞTİ

        AKP'yle organik bir bağının olmadığını söyleyen İpek, Erdoğan’ı hayatında sadece 2 defa gördüğünü belirtimiş ve “AKP’yi destekliyor musunuz?” sorusuna şöyle cevap vermişti:“Ben siyasi istikrarı destekliyorum. Ben çalışarak para kazanan bir insanım. Bu ülkede benim bir gecede tüm borçlarım 2 katına çıktı. Varlığım yarı yarıya düştü. Şimdi AKP, sevin ya da sevmeyin bu işi geçmiş iktidarlardan daha iyi yapmadı mı? Elimi vicdanıma koyuyorum. Yine söylüyorum, AKP'yle hiçbir ilişkim yok. Ama ben istikrarı destekliyorum."

        HOCAEFENDİ RADİKAL İSLAM'IN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

        Akın İpek,Fethullah Gülen’i tanıdığını inkar etmemiş ve “Bence Hocaefendi bu ülkedeki radikal İslamın da önündeki en büyük engellerden bir tanesidir. İnançlı bir insanım, eşim de inançlıdır. Alkolü, yaklaşık 11 yıl önce inançlarım nedeniyle bıraktım. Ama modern bir aileyiz biz. İyi bir eğitim gördük. Ama sanki beni dünyadan kopmuş cübbeli, sakallı bir adam gibi görüyorlar” demişti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ