Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Balbay'dan Silivri'yi ziyaret eden gazetecilere eleştiri, mustafa balbay

        Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP milletvekili Mustafa Balbay Balbay, 13 köşe yazarının Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bilikte 11 Mayıs Cuma günü Silivri Cezaevi'ni gezmelerinin ardından yazdıkları köşe yazılarını, basın mensuplarına gönderdiği yazılı bir açıklama ile eleştirdi.

        Gazetecilerin, cezaevinde kolonya ile karşılandığını, gülle uğurlandığını, ancak bunların cezaevinde yasak olduğunu ifade eden Balbay, "Silivri'ye bakan ile bakan gazetecilere sormak isterim" diyerek sitemini dile getirdi.

        Balbay'ın açıklamasında, "Hiçbir öğrencinin gösterilmediği bir okulu gezip 'eğitim mükemmel' diye bilir misiniz? Hiçbir hasta ile temas kurmadan hastaneyi dolaşıp 'herkes çok iyi tedavi oluyor' diyebilir misiniz? Bunlara cevabınız evet ise elbette 10 bin kişinin kaldığı cezaevini gezip hiçbir tutuklu ile görüşmeden 'koşullar çok iyi', '1980'den bu yana ilerleme olmuş', 'yetmez ama olumlu adımlar var' yorumları yapabilirsiniz. Ben olsaydım bakana, 'Karşılıklı kabul ile kimi tutuklularla görüşmeden Silivri yorumu yapmayız' derdim." ifadesini kullandı. Köşe yazarlarının görüşlerine saygısı olduğunu belirten Balbay, açıklamasını, "Ama, sitem ediyorum." diye bitirdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ