Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muş-Kulp karayolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı - Öne çıkan haberler

        Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkisini artıran kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle Muş-Kulp karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları 113b Şube Şefliği ekipleri, kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu yolda kar temizleme çalışması başlattı. Bölgede ekipler zorlu bir çalışma yürütürken, seyahat güvenliği açısından yol geçici olarak trafiğe kapatıldı.

        Karayolları tarafından yapılan açıklamada, “Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunda etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle seyahat güvenliği açısından yol geçici olarak trafiğe kapatıldı. Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunu kısa sürede yeniden ulaşıma açmak için mücadele ediyoruz” denildi.

        REKLAM

        KASTAMONU'NUN YÜKSEK BÖLGELERİNDE KAR YAĞIŞI

        AA'nın haberine göre Kastamonu'nun yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor.

        Kentte kar yağışı, özellikle Araç ilçesinin yüksek kesimleri ile Ilgaz Dağı Milli Parkında yoğunlaştı.

        Kar kalınlığının 10 santimetreyi geçtiği ilçenin yüksek kesimlerinde Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler kapalı yolların açılması için de yoğun çaba sarf ediyor.

        HAKKARİ'DE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

        FOTO: DHA
        FOTO: DHA

        Vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Bir esnaf da iş yerinin önüne kardan adam yaparak kayakçı kıyafeti giydirdi. Belediye ekipleri de çarşı merkezindeki karları, iş makineleriyle toplayıp kamyonlarla şehir dışına taşıdı.

        BİNGÖL'DE 283 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

        FOTO: DHA
        FOTO: DHA

        ERZURUM, ARDAHAN VE KARS'TA BAZI YOLLAR KAPANDI

        Bingöl’de haftalardır beklenen kar yağışı dün itibariyle etkisini göstermeye başladı. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 30 santimi aşarken, yüksek rakımlı bölgelerde 1 metreyi bulduğu öğrenildi. Kar nedeniyle 283 köy yolu da ulaşıma kapandı.

        Meteorolojinin uyarısının ardından bölge genelinde olduğu gibi Bingöl’de de kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Dün itibariyle başlayan kar, gece boyunca devam etti. Kent merkezinde yer yer 30 santimi aşan kar, şehrin tamamını beyaza bürüdü. Karlıova ilçesi gibi yüksek rakımlı bölgelerde ise kar kalınlığı 1 metreyi buldu.

        Kar yağışının etkili olmasının ardından Bingöl Belediyesi ekipleri, gece olduğu gibi sabahın erken saatlerinde de ana cadde ve mahallelerde kar temizleme çalışmalarına devam etti.

        “Kar, 283 köy yolunu ulaşıma kapattı”

        Bingöl genelinde etkili olan kar yağışının ardından, İl Özel İdaresi hizmet ağı içinde bulunan 283 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle merkeze bağlı 78, Adaklı 32, Genç 59, Karlıova 38, Kiğı 25, Solhan 23, Yayladere 20 ve Yedisu ilçesinde 8 köy olmak üzere toplamda 283 köy yolu ulaşıma kapandı.

        İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir çalışma başlattı.

        Zorlu bir kış olacağını belirten vatandaşlardan Metin Kanat, “Bingöl genelinde dün beri aşırı bir kar yağışı var. Bingöl merkez 30 santimi geçti, Karlıova merkezde de kar neredeyse 1 metreyi buldu. Çok şiddetli tipi de var. Tüm köy yolları da kapalı. Allah yardımcımız olsun” dedi.

        Bingöl’ün Karlıova ilçesinde son bir haftadır kar yağışı aralıksız devam ediyor.

        Karlıova ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 40 köy yolu ulaşıma kapandı. Akşam saatlerine doğru tipinin dinmesiyle birlikte vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıktılar.Ekipler hastaların olduğu bölgelerde kar küreme çalışmalarına devam ediyor. Bingöl Erzurum yolunda ise tipi nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar meydana geldiği için, araç geçişlerine kontrollü izin veriliyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının iki metreye ulaştığı Karlıova’da, ilçe merkezinde kar kalınlığı bir metreye ulaştı.

        Erzurum’da aralıklarla etkili olan kar hayatı olumsuz etkiliyor.

        Kent çıkışında bekleyen polis ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle ağır tonajlı araçların Çat-Bingöl istikametine geçişine izin vermiyor.

        Karayolları ekipleri de karla mücadele çalışması başlattı.

        ARDAHAN

        Ardahan’da da kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor.

        Yoğun kar ve tipi nedeniyle kenti Karadeniz bölgesine bağlayan Ardahan-Şavşat kara yolu büyük araçların geçişine kapatıldı.

        KARS

        Kars'ta da kar yağışı ve tipi nedeniyle Kağızman-Ağrı kara yolu, tüm araçların geçişine kapatıldı.

        Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolun açılması için kar küreme çalışmasına devam ediyor.

        Kars-Iğdır kara yolunda da kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

        ARDAHAN'DA 207 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

        Ardahan'da kar ve tipi nedeniyle kapanan 207 köy yolu, ekiplerin çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Bilal Emin, AA muhabirine, kent merkezi ve ilçelerde gün boyu etkili olan kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığını söyledi.

        Kapanan köy yollarının açılması için ekiplerin yoğun çalışma yürüttüğünü belirten Emin, "Ekiplerimiz özellikle tipinin etkili olduğu noktalarda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gün içinde kapanan 207 köy yolunun tamamını açtık.” dedi.

        Emin, ekiplerin yollarda genişletme çalışmasına devam ettiğini bildirdi.

        ŞIRNAK'TA YOL AÇMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar kalınlığının 3 metreyi geçtiği bölgelerde kapalı köy yolları aralıksız çalışmalarla ile bir bir açılıyor.

        İlçede kar yağışının etkisi devam ederken, kalınlığının yer yer 3 metreyi geçtiği bölgelerde ekiplerin karla mücadelesi devam ediyor. Ilıcak, Boğazöğren ve Meydan köy grup yolları ulaşıma açıldı. Mezra ve Taşkıran köyleri yolları ise halen kapalı. Şırnak Valiliğine bağlı İl Özel İdaresi ekipleri yolları açık tutmak için kar nöbeti tutuyor.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ