Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Öğretmen alımı ne zaman, yapılacak mı? Bakan Yılmaz'dan son dakika açıklaması!

        TEOG sınavının yerine gelecek olan sistem hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AA Editör Masası'na konuk oldu. Yılmaz, yeni liseye geçiş sisteminin detaylarını paylaştı. Aynı zamanda öğretmen alımıyla ilgili bir soruya da cevap veren Yılmaz, öğretmen alımı hakkında da açıklama yaptı. Peki öğretmen alımı yapılacak mı? Öğretmen alımı ne zaman? İşte detaylar...

        ÖĞRETMEN ALIMI NE ZAMAN?

        Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yapmak isteyen milyonlarca adayın büyük merak ve heyecanla beklediği öğretmen alımı işlemine ilişkin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada 20 bine yakın öğretmenin alınacağını duyurdu.

        Öte yandan Bakan Yılmaz, yapılacak öğretmen alımı için başvuruların Şubat ayında alınacağını ve sınavın da tahmini olarak Mayıs ayında gerçekleştirileceğini belirtti. 20 bin öğretmen alımına ilişkin atamaların da Haziran veya Temmuz ayında yapılabileceğini duyuran Yılmaz, öğretmen alımı bekleyen milyonlarca adayı heyecanlandırdı.

        Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada ayrıca "Öğrenci sayısını indiremezsiniz o halde öğretmen sayısını artırmamız lazım. Öğretmen yaş ortalamamız 40 yaşın altında. Genç olan öğretmenin hizmet içi eğitim ihtiyacı da biraz daha fazla deniyor. Buna da dikkat etmek gerekiyor. Biz önümüzdeki yıl 20 bine yakın öğretmen alacağız. Son rakamı Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımız ile bir araya geleceğiz. 20 bin öğretmen alımı için şubatta duyuru yapacağız." ifadelerine de yer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ