Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Osmangazi, Nilüfer Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024: Bursa Osmangazi, Nilüfer'de Belediye Başkanı kim oldu?
        1

        Türkiye'de tamamlanan yerel seçim süreci sonrasında sandıklar kapandı ve henüz resmi olmayan oy oranları açıklandı. Bu kapsamda Bursa'nın Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde başta Belediye Başkanı olmak üzere kazanan tüm yerel yönetici isimleri belirlendi. İşte, Bursa Osmangazi ve Nilüfer yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

        GENEL SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

        2

        NİLÜFER VE OSMANGAZİ'NİN BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU!

        Türkiye'de seçim gündemi devam ediyor. Kesin olmayan sonuçlara göre; Bursa Osmangazi'nin Belediye Başkanı yüzde 46.32 oy oranı ile CHP adayı Erkan Aydın oldu, Nilüfer'in ise Belediye Başkanı yüzde 59.67 oy oranı ile CHP adayı Şadi Özdemir oldu.

        Bursa'da açılan sandık sayısı yüzde 100'e ulaştı. YSK'nın birkaç gün içinde açıklaması beklenen kesin sonuçlarla birlikte, iki ismin Belediye Başkanlığı da resmileşmiş olacak.

        OSMANGAZİ SEÇİM SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

        NİLÜFER SEÇİM SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

        31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        SEÇİM YASAĞI BU GECE BİTİYOR!

        Takvime göre, 21 Mart'ta başlayan propaganda serbestliği, 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de bitti; aynı tarihte başlayan seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da sona eriyor.

        Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullandı. 34 siyasi partinin adayının yarıştığı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kuruldu.

        31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ