Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hayatını otobüs durağını güzelleştirmeye adayan Şükrü Terzi!

        Bolu'nun Yukarı Soku Mahallesi'nde oturan 77 yaşındaki ŞükrüTerzi, günün büyük bölümünü eşiyle birlikte yaşadığı evinin yanında bulunan otobüs durağında geçiriyor.

        DURAĞI HOBİ EDİNDİ!

        DHA'nın haberine göre ŞükrüTerzi, otobüs durağını halı, kilim, çiçekler, çöp kovaları, Atatürk resimleri, aynalar ve Türk bayraklarıyla donattı.ŞükrüTerzi, ayrıca durağa koyduğu duvar saatinin de belli aralıklarla pilini değiştiriyor. Gün boyu durakta otobüse binecek olan kişilere, otobüsün ezbere bildiği geliş-gidiş saatlerini söyleyenŞükrüTerzi, adres soranlara da yol tarifi yapıyor.ŞükrüTerzi, ayrıca durağın temizlik ve bakımını de kendi isteğiyle yapıyor.ŞükrüTerzihobi edindiği otobüs durağını kendince güzelleştirmek ve insanlara yardımcı olmak için çabalıyor.

        REKLAM

        ŞükrüTerzi, Atatürk sevgisinin Çanakkale'de şehit olan dedesinden geldiği anlatarak, "Dedem Çanakkale'de şehit oldu. Atatürk sevgim oradan geliyor. Atatürk'ü çok seviyorum. Babam da Atatürk'ü çok severdi. Benim ciğerimde vatan sevgisi var" dedi.

        "SABAHLARI KALKIP BURALARI SÜPÜRÜYORUM"

        Durağı gelen insanların rahat etmesi için güzelleştirdiğini ifade edenŞükrüTerzi, "Aynaları aldım. Durağa gelen insanlar kendilerini süsleyip saçlarına bakıyorlar. Çocuklar çok rahat etti. Herkes rahat etti. Sabahları kalkıp 07.30'da buraları süpürüyorum. Otobüs geçecekse çocuklara haber veriyorum. Otobüsü kaçıranlara da aracın geçtiğini söylüyorum. Otobüs saatlerinde genelde buralarda olurum. Burayla ilgileniyorum. Otobüs saatini bilmeyenlere de yardımcı oluyorum. Buraları yıkayıp, temizliyorum. Kendimce burayı güzelleştirmeye uğraşıyorum. Gelenler hep memnun oluyorlar" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ