Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Metin Usta'ya yakışmıyor

        2023 sürprizlere gebe bir seneydi... Sürpriz yumurtadan çıkan çıkana. Ve bu sürprizlerden biri de Metin Akpınar'ın kızı, kızları ve torunlarının yıllar sonra ortaya çıkmasıydı...

        Duygu Nebioğlu, yıllar sonra ortaya çıkmış ve Metin Akpınar'ın yıllardır sakladığı tüm gerçekleri ortaya dökmüştü. Fakat o tarafta sular hala durulmuyor. Metin Akpınar, "Evet doğru kızlarım var" dediği halde görünen o ki, hala kabul etmiyor ve hukuk yoluyla yıllardır ilgilenmediği çocuklarını yine eksik bırakıyor.

        "Geleceğim elimden alındı, çocuğu olarak hakkım neyse onu istiyorum" diyen bir kız var ortada. Ama baba yardımı kesmek için mahkemeye başvurmuş iddialara göre.

        Çok üzücü ve yıkıcı. Oysa ki, Metin Akpınar'ın yapması gereken;

        -Kızlarını sahiplenmek.

        -Yıllardır bu ülkenin en sevilen sanatçısı olarak yakışanı yapması.

        -Bu durum belli bir yaşa ve kariyere gelmiş Metin Usta'ya hiç ama hiç yakışmıyor.

        ***

        Açım!!!

        Gülşen'in fit görüntüsü ve zayıflığı malumunuz herkesin dilinde. Çünkü kadın ciddi ciddi zayıf ve bunun için de, "Açım" demiş. Daha doğrusu; "Doğru ve temiz beslenme çok önemli. Bu benim için artık bir diyet programı değil, hayat tarzı oldu" demiş.

        Ben de kısa bir süre içinde bir hayli kilo veren biri olarak, son aylarda sık sık; "Nasıl kilo verdin", "Ne diyeti yapıyorsun", "Yağ mı çektirdin", "Kesin bir şey yaptırdın" sözlerine çok ama çok maruz kalıyorum. Yakın arkadaşlarımdan bazıları dahi inanmıyor. Hatta, annemin arkadaşları dahi, "Kızın ne yaptı, yağ mı aldırdı" diyor. Şükür şahitlerim var bazı arkadaşlarımın önünde eridim. Çünkü diyete girdiğim ve uygulamaya başladığım sırada sık görüştüğüm arkadaşlarım ne yediğime (Daha doğrusu ne yemediğime) ne yaptığıma, nasıl beslendiğime şahit.

        O yüzden içim rahat.

        Fakat hazır yaz gelirken... Beachlerde arz-ı endam etmeye hazırlanırken sık sık, "Ne yaptınız ne olur yazın" diyenlere üç beş tüyo...

        -Evet Gülşen'in dediği gibi "Aç" oluyorsunuz hanımlar-beyler. Öyle kebaplar, baklavalar, kuş sütünün eksik olmadığı kahvaltı masalarında oturup yiyerek zayıflamak mümkün değil. Bir kere aklınıza bunu iyice yerleştirin.

        -Akşam belli bir saatten sonra "Yemek yeme" ritüeline ben katılmıyorum. Mesela ben akşam yemeklerini hiç atlamadım. Bana kahvaltı uymadı mesela. Ben kahvaltıyı hayatımdan çıkarttım. Öğlen yemeklerini de es geçtim diyebilirim.

        -Kimisi sabah kahvaltı ile zayıflar, kimisi akşam yemeği ile. Yani şunu demek istiyorum herkesin metebolizması farklı. Herkesin yaptığı diyetleri değil sizin kendi hayat tarzınızı belirleyin. Vücudunuzu tanıyın. Ona göre hareket edin.

        -Sık ye, az ye durumu da bana uymadı. Yani daha önce yaptığım diyetlerin hepsini çöpe attım. Kendi sistemimi çözdüm ve ona göre yol aldım. Karşılığını da buldum.

        -Kilo vermek istiyorsan, sağlıklı olmak istiyorsan önce kendini tanı. Sana neyin zararlı, neyin sağlıklı olduğuna karar ver.

        -Ve pek tabii... Karbonhidrat, tatlı sıkıntılı. Onları hayatından çıkartman gerek. Yoksa işin zor benden söylemesi.

        -Meyve işine gelince o da sıkıntılı. Dengelemek aşırı önemli.

        Kısacası;

        -Diyete girdiğinizi kimseye söylemeyin.

        -Haftanın bir günü gönlünüz ne istiyorsa onu tüketin abartıya kaçmamak kaydıyla.

        -Eğer bir gün çok kaçırdıysanız sonraki günlerde dengeleyin. Yani biraz aç kalın.

        -Uzun açlıklar yapmak vücuda çok iyi geliyor. Daha doğrusu bana iyi geldi.

        -Ben aralıklı oruç sistemini çok sevdim. Ve kendimi iyi hissettim. Sanırım böyle devam edeceğim. (Ama arada seyahatlerde, gezilerde ortama uyuyor ve gayet de güzel besleniyorum)

        -Kısacası vücudunu tanı, ona göre kendi diyet programını kendin oluştur. Aslında sistem çok kolay. Sadece karar ver!!!

        ***

        Önce doğru zamanı bul

        Şahsen 2021'de başlayan sıkıntılı dönemim 2023'te tavan yaptı. Hem sağlık sorunum, hem bazı özel sorunlar derken kısacası saldım. Yani her şeyi saldım. Yemekse yemek, sağlıksız beslenmekse beslenme... E bir de ilaç tedavisinde olduğum için bir türlü konsantre olamıyordum. Diyete giriyor daha çok kilo alıyordum. Ben de uzun bir süre bıraktım. "Çok kilo aldın" sözlerine kulağımı tıkadım. Ve kendimi hazır hissettiğim noktada kimselere söylemeden sessiz sedasız başladım.

        Önce doğru bir kişiden "Ne yemek gerek, ne yememek gerek" tadında bir durum raporu oldum. Bazı besinleri hayatımdan çıkarttım.

        Gerçekten kendimi ayna da, tanımakta zorluk çektiğim noktada "Tamam" dedim ve yola çıktım. Kısa bir süre içinde ciddi ciddi kilolular gitti.

        İşin özü; doğru zaman, kararlı olmak ve çıktığın yoldan dönmemek.

        E açlıktan ölürsün

        Tabii ki, soranlar çok oluyor. Eş-dost-yolda durdurup soranlar falan.

        Anlattığım zaman "E açlıktan ölür insan. Onu yeme, bunu yeme" sözlerine çok maruz kaldım.

        Bu diyette şu iki şeyi çok net öğrendim;

        1-Aylarca aç kalmıyorsan eğer kimse açlıktan ölmüyor. Daha doğrusu bir gün yemediğin zaman ölmüyorsun.

        2-Herkesin metabolizma sistemi aynı değil. Mesela diyetisyenlerin 19:00'dan sonra hiçbir şey yeme demesi doğru değil. Ben bu sisteme uymadım. Ve sonuç aldım.