Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Cennet eşcinsellere kapalı mı?

        Vatikan’ın eski konsey üyelerinden Kardinal Javier Lozano Barragan, transseksüel ve homoseksüellerin hiçbir zaman cennetin kapısından içeri giremeyeceğini söyledi, başta İtalya olmak üzere birçok ülkede eşcinseller ayağa kalktı. Barragan’ın iddiası insanların homoseksüel doğmadıkları, sonradan oldukları ve dolayısıyla yaradılışlarına aykırı davranarak büyük bir günah işledikleri şeklinde. Eşcinsellik İslamdinince de büyük bir günah olarak kabul ediliyor. Peki Kuran-ı Kerim’de eşcinsellerin cennete girip girmeyeceğine ilişkin bir hükümvarmı? Kimin cennete girip giremeyeceğini din alanında uzmanlaşmış diğer kullar bilebilir mi? İslameşcinselliği yaradılıştan kaynaklanan ve tasvip edilmemesine rağmen affedilebilir bir günah olarakmı görür yoksa eşcinsellere yaradılışlarına aykırı büyük bir günah işledikleri için cennetin kapılarını kapatırmı? Konuyu tartışmaya açtık...

        GÜLİN YILDIRIMKAYA

        gulinyildirimkaya@haberturk.com

        'Eşcinseller cennete giremez’ diyeni cehennemde bekleyeceğim

        Modacı BARBAROS ŞANSAL: EĞER eşcinseller cennete giremeyecekse ben bunu telaffuz eden cahili cehennemin kapısında bekliyor olacağım. Elbette ki “Eşcinseller cennete gidemez” açıklaması ayrımcılığı meşrulaştırır. Yalnız eşcinsellere değil ki.. Tek tanrılı dinler dışındaki herkese yönelik bir ayrımcılığa işaret eder bu açıklama. İnanmak da inanmamak da insan hakkıdır. İnsanları erdemli ve iyi olma yönünde telkin edeceklerine kışkırtma yolunu seçerek bundan fayda sağlamaya çalışan tümdini kurumlara da karşıyım. Vatikan önce bağımsız kalabildiği İtalyan Cumhuriyeti’ne topladığı kiralardan vergi ödemeyi öğrensin. Kendileri zaten İsviçre muhafızlarınca korunuyor. Böylece altın işlemeli, ipek sırmalı eteklikli kıyafetliler, akıllarındaki eksikliği sözlerine de yansıtıyor. Eşcinsel olduğu bilinen divan edebiyatının ünlü yazarları, devlet adamları, insanlığa hizmet etmiş filozoflar ve bilimadamları cehenneme gidiyorsa biz, hepimiz onların yanına gitmek istiyoruz. En azından orada yakıt sorunu yok.

        Allah tövbe eden eşcinseli affeder

        Eski Diyanet İşleri Başkanı SÜLEYMAN ATEŞ: Kardinal ne derse desin, kendisini ilgilendirir. Bizim dinimize göre durum şudur: İnsan hata yapar, yapabilir, ama Allah affeder. Allah’ın tövbe eden kulunu affedeceği Kuran-ı Kerim’de vurgulanıyor. Eşcinsellik büyük bir günahtır, buna karşın Allah bağışlayıcıdır, bütün günahları bağışlar. Eğer bir eşcinsel son nefesine kadar eşcinsel ilişkilerine devam ederse ne olacağını Allah bilir. Ama tövbe ederse, “O kul eşcinsel affedilmez, bu kul değil affedilir” gibi bir ayrım söz konusu olmaz.

        Eşcinsellik yaradılıştan gelir her kul gibi cennete gidebilir

        İlahiyatçı İSMAİL NACAR: Cennete gidip gitmemek meselesi tamamen inançla ilgilidir. İslam’ın belirli prensipleri vardır. Hac, zekât, namaz ve oruç gibi. Bu inançlara sahip olanlar Müslüman sayılır. Müslümanların da hataları olur. Bu hesaplaşma da ahirete kalır. Cennete gitmek, cehenneme gitmek dediğim gibi inanca bağlıdır. Bazı şeyler var ki yaradılışta anormallik gibi.. Bu anormallik sonuçta yaradılıştan olduğu için bir günahı yok. Ama ahlakiaçıdan bunu çirkin bir yaşam tarzına dönüştürdüğünüzde günahı var. Bu normal insanlar için de geçerli. Onlar da yanlış bir şey yaptıklarında günahı vardır. Ancak “Eşcinseller cennete gidemez” diye bir şey yok. Eşcinsellik de yaradılış özelliğidir. Onun bir kabahati yoktur. Normal olanlar cennete gider de anormal olan cennete gidemez diye bir kural yoktur. Bunu Papa da söylese Diyanet İşleri Başkanı da söylese doğru değildir. Anormal yaratılmış bir insanın olduğu kadar normal insanın günahları da aynıdır.

        Kuran’da ‘eşcinsellik günahtır’ yazmıyor

        Lambdaİstanbul Gönüllüsü ÖZGÜR AZAD: Lut suresinde doğrudan eşcinsellik günahtır diye bir şey yok, Lut kavminin birçok sapkın özelliklerinin yanı sıra eşcinsellik de sayılır. Bu da birçok homofobik din aliminin eşcinselliği yasaklama gerekçesidir. Muhsin Hendrix örneği var, İslam’da eşcinselliğin günah olmadığını söyleyen. İslamiyet’te bir sürü şey günah: Gıybet, kul hakkı. Bu günahların hiçbirini işlememiş kaç insan var? Ama konu eşcinsellik olunca çok daha korkunç ve travmatik olarak sunuluyor. Eşcinseller kadar korunmasız ve bel atlı vurulabilecek başka bir grup daha yok..

        Kişi cinsiyetini değiştirebilir ama erkekken kadın yaşantısı süremez

        Doğuştan gelen bir durumsa Allah öyle vermiştir. Kişi isterse erkeklikten kadınlığa, kadınlıktan erkekliğe dönebilir. Ama tıbben sorunlu olmadan erkek olarak erkeklerle ilişkiye girmek isterse, bu olmaz

        İlahiyatçı yazar İHSANELİAÇIK: EŞCİNSELLİK eski İslamikaynaklarda da geçer, bu kişiler İslam yabancısı değildir. Doğuştan gelen bir durumsa, Allah öyle vermiştir. Doğuştan hem kadın hem erkek olunabilir. Böyle yaşamak isterse kişinin kendi bileceği iştir. Ya da kendi iradesiyle kadınlıktan erkekliğe ya da erkeklikten kadınlığa dönme hakkı da vardır. İran’da bile bunun için müracaat edilebiliyor. Ama tıbben çift cinsiyetli olmayan, kadın da olmak istemeden erkek olarak kadın yaşantısı sürmek ister ve erkeklerle ilişkiye girmek isterse olmaz. Bu bir sağlık meselesidir, tedavi meselesi, doğuştan olup olmadığını doktorlara sormak gerekir.Ancak yine de dışlayıcı bir tutum takınmamak, aşağılamamak ve anlamaya çalışmak gerekir. Osmanlı zamanında bile bu vatandaşlar resmi geçit yapıyordu. Kimincennete gidip gitmeyeceği de Allah’ın bileceği iştir.

        İslam eşcinselliği reddeder

        Prof. Dr. BEYZA BİLGİN: Kuran-ı Kerim’de eşcinsellik kavramı ‘Lutilik’ olarak geçiyor. Hz. Lut, yapılan kötü işlerden vazgeçilmesi gerektiğini söylüyor. Eşcinsellik Kuran’da sapıklık olarak değerlendiriliyor. Eşcinsellik Kuran-ı Kerim’e göre reddedilen bir şey. Cinselliğin ve ilişkilerin farklı cinsler arasında yapılabileceği kabul edilmiştir. Ancak cennete gitmek ya da cehenneme gitmek konusunda bir konu Kuran-ı Kerim’de yeralmamaktadır. Kuran-ıKerim’de bununla ilgili teferruat yoktur. Cennete gitmek ya da gitmemek konusu yalnızca Allah’a bağlıdır. Allah’tan başkası buna karar veremez. Kuran-ı Kerim’de yazılana göre kul hakkı cennete gitme konusunda önemlidir. İnsanın insana veya insanın hayvana yaptığı haksızlıklar bu dünyada telafi edilmediği sürece Allah da o kulları affetmiyor.

        Kur’an-ı Kerim bu konuda açık ve nettir, eşcinsellik lanetlenir!

        Vakit Gazetesi Yazarı ABDURRAHMAN DİLİPAK: Lut kavmiyle ilgili olarak Kuran-ı Kerim’de anlatılanlar bu konuda açık ve nettir. Yapılan iş “haddi aşmak” olarak tanımlanır ve lanetlenir. Cinsiyet değişikliğiise biyolojikve psikolojik aidiyet açısından, özellikle çift cinsiyetliler için bir tercih imkanı verir. Bunlara İslam toplumunda hünsa denir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ