Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Çantada para değil pijama vardı"

        TBMM'de konuşan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzincan'da gizli tanık Munzur ile yaptığı görüşmenin ailevi konular içerdiğini, yanındaki çantada ise para değil pijama ve tıraş takımı bulunduğunu söyledi.

        - AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BOZDAĞ: SAVCILAR HAREKETE GEÇMELİ

        Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in, Erzincan'da gizli tanıkla yaptığı esrarengiz 'çantalı' görüşme videosunun ortaya çıkmasını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, görüntüleri skandal olarak niteledi. CHP'nin suçüstü yakalandığını ifade eden Bozdağ, görüşmenin TCK'ya göre açıkça suç olduğunu ifade ederek, savcıları göreve çağırdı.

        TBMM'de konuya ilişkin konuşan Bozdağ, CHP'ye sert tepki gösterdi. CHP'nin yaptıklarının sadece bununla sınırlı olmadığını, dolayısıyla görüntülerin kendisine sürpriz gelmediğini kaydeden Bozdağ, "Tabii ki CHP'ye, sadece Ahmet Ersin'in bu davranışıyla bakmamak lazım. Ben hiç de yadırgamadım. Neden, çünkü Genel Başkan adeta her salı grup konuşmasını veya partinin başka yerlerdeki konuşmalarında, toplantılarında, her yeri bir duruşma salonuna döndürüyor. Orada devam eden soruşturma ve kovuşturmaların içindeki deliller, dosya içerisinde olanlar olmayanlar, nasıl vakıf, nasıl bilgi ediniyor bilmiyoruz ama bilmediği dosyalarla ilgili içindeki her şeyi biliyormuş gibi birtakım hukuki değerlendirmeler, savunmalar yapmaktadırlar."

        "SAVCILAR SORUŞTURMA AÇMALI"

        Bozdağ, her seferinde yargının bağımsızlığını savunan CHP'nin yargıya en büyük baskıyı yaptığını söyledi. CHP'nin memleketin her yerini duruşma salonuna çevirdiğini ifade eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi bu oldukça manidardır. Bunların Meclis çatısı altında da başka yerlerde de olmaması lazım. Devam eden davalar ve soruşturmalarla ilgili siyasiler dahil hiç kimsenin yargılamayı, soruşturmayı etkileyecek eylem veya söylemlerde bulunamaz. Ama CHP, hem devam eden davaların, soruşturmaların hakimleriyle, savcılarıyla görüşme yollarını arayarak, bir kısmıyla görüşerek, tanıklarıyla görüşüp ifadelerini değiştirmeye zorlayarak, her duruşmada milletvekillerini görevlendirip, orada görev yapan hakim ve savcılar üzerinde nüfuz ve baskı kurmak suretiyle soruşturma ve kovuşturmalara bizzat müdahil olmaktadırlar."

        Bozdağ, görüntülerle ilgili cumhuriyet savcılarını harekete geçme çağrısında bulundu. Bugüne kadar bir davanın açılmamasına da tepki gösteren Bozdağ, "Bunların hepsi TCK anlamında suçtur, ama ben bugüne kadar cumhuriyet savcılarının açık açık ceza hukuku ihlal edildiği ve suçlar işlendiği halde bu konularla ilgili bir soruşturma açtığını duymadım. Devam eden davalar ve soruşturmaların esasını etkilemek ve yargı görevini yapanları etkilemek, adli soruşturmayı etkilemek için kim ne beyanda bulunuyorsa bulunsun bunlar resen takibi gerekli suçlardır. Savcılar bunlarla ilgili soruşturmaları başlatmak zorundadırlar. Burada bir tercih hakları yoktur. Ama bugüne kadar da böyle bir şey olmadı." ifadelerini kullandı.

        "YÜKSEK YARGI VE HSYK ÇİFTE STANDART UYGULUYOR"

        Bozdağ, CHP'nin açıkça yargıyı baskı altına almasına rağmen, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve HSYK'nın harekete geçmemesinin ise çifte standart olduğunu ifade etti.

        Bozdağ, şunları söyledi: "Öte yandan, her defasında yargının bağımsızlığından bahseden yüksek yargının üyeleri, özellikle Yargıtay Başkanı, HSYK'nın değerli üyeleri, ben şimdi merak ediyorum bu çıkan görüntüler karşısında da bir bildiri yayınlarlar mı bir açıklama yaparlar mı? Gördüğüm kadarıyla CHP'nin Sayın Genel Başkanı, milletvekilleri ve partilileri, kimi yüksek yargı görevlileri nezdinde bir dokunulmazlığa haiz. Onlar ne yaparsa yapsınlar en ufak bir açıklama yok. Bu dokunulmazlık nereden kaynaklanıyor, onu da merak ediyorum."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ