Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Eşcinseller Bakan Kavaf'ı protesto etti

        Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, katıldığı konferansta bir grup eşcinsel tarafından protesto edildi. Selma Aliye Kavaf, Ankara Rixsos Otel'de İtalyan meslektaşı Maria Rosaria Carfagna ile zor anlar yaşadı.

        İtalya'nın Eşit Fırsatlar Bakanı Carfagna, ülkesindeki mankenlik geçmişi nedeniyle ilgi odağı oldu. Eski bakanlardan Güldal Akşit konuşma yaparken programı takip için salonda bulunan haberciler, Akşit'in konuşmasından çok protokolde Kavaf'ın yanında oturan Carfagna'ya ilgi gösterdi. Kürsüde bulunan eski bakan yerine iki bakanın oturduğu sıra daha çok görüntülendi.

        Kavaf'ın ve konuk bakanın bundan rahatsız olduğu görüldü. Bakan Kavaf kürsüye çıktığında ise bir sürpriz daha kendisini bekliyordu. Kavaf konuşurken arka sıralarda bulunan ve protesto için hazırlıklı olan eşcinsel grup, ilk başta bakanı sessiz bir şekilde döviz açarak protesto etti. Ancak Bakan Kavaf'ın, sükunetini bozmayarak konuşmasına devam etmesi üzerine grup slogan atmaya başladı. Bakan'ın konuşmasına müdahale eden protestocu gruba güvenlik görevlileri müdahale ederek kendilerini dışarı çıkardı. Yaşananlardan etkilenen bazı katılımcılar da salondan çıktı. Bakan Kavaf ise tüm bu yaşananlara aldırış etmeden konuşmasına devam etti.

        Program sonunda Kavaf, yanına İtalyan bakanı alarak salondan çıkmak istedi. Ama salonun kapısında adeta barikat kuran kameramanlar iki bakanın salondan çıkmasını engellemiş oldu. Araya giren güvenlik görevlileri bakanların çıkışını sağladı. Peşinde gazeteci ordusu olan bakanlar, asansöre binerek basının ilgisinden kurtulmaya çalıştı.

        Bakanlar salondan uzaklaşırken gazeteciler arasında da tartışmalar yaşandı. Bakanların uzaklaşmasıyla program sona ermiş oldu.

        "TOPLUMUN GÜÇLENMESİ İÇİN KADIN GÜÇLENMELİ"

        Bu arada İtalyan Kültür Merkezi tarafından organize edilen 'Eşit fırsatlar ve cinsiyet eşitliği: İtalya ve Türkiye'nin deneyimleri' konulu konferansta konuşan Bakan Kavaf, toplumların güçlenmesi için öncelikle kadının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

        Kadın - erkek eşitliği konusunda yapılan yasal düzenlemelerin toplumsal hayata tam olarak yansıtılamadığını belirten Kavaf, bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

        Konuk Bakan Rosaria Carfagna ise İtalya'da kadın haklarına yönelik yapılan çalışmaları anlattı. "Kadına yönelik şiddet bir tesadüf değil' diyen Carfagna, "Şiddet kadını ezmeye yönelik bir harekettir. O yüzden bunun hoş görülmemesi gerekir" diye konuştu.

        Carfagna, yapılan bir araştırmaya göre İtalya'da 6 milyon 743 bin kadının bir şekilde şiddete maruz kaldığına dikkat çekti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ