Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Masum Türker'den 'tazminat' açıklaması!

        DSP Genel Başkanı Masum Türker, AK Parti'ye hakaret ettiği gerekçesiyle 8 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesi ile ilgili olarak, mahkeme kararı kendisine tebliğ edildikten sonra temyize gideceğini, temyiz kararına göre de konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyacağını bildirdi.

        Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, referandum öncesinde yaptığı konuşmada, insanları cesaretlendirmek amacıyla normal bir hikaye anlattığını, hikayenin hiç bir yerinde AK Parti'nin adının geçmediğini söyledi.

        Bu karar ile bir siyasetçinin ''bundan sonra kendisini tanıtmak, farkını ortaya koymak ile ilgili hiç bir anlatımda bulunamayacağını'' savunan Türker, davanın ''sindirme amacı taşıdığını ancak kendisinin sinmeyeceğini'' kaydetti.

        AK Parti'nin avukatı Halit Çokan tarafından verilen dava dilekçesinde, Masum Türker'in 24 Ocak 2010'da Kocaeli'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'ye hakaret ettiği gerekçesiyle 25 bin liralık tazminat davası açılmıştı.

        Mahkeme, sözlerin hakaret oluşturduğuna hükmederek, DSP Genel Başkanı Türker'i 8 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ