Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Aslı Nemutlu

        Orkun ÇİZMELİ / AHT

        Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık,milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun (17) ölümüyle ilgili Palandöken Kayak Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

        Kazayla ilgili Erzurum Cumhuriyet Savcılığı’nın gerekli soruşturmayı başlattığını, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın talimatıyla görevlendirilen müfettişlerin de olayı soruşturmak amacıyla kentte bulunduğunu belirten Ayık, basın toplantısının savunma ve suçlu arama değil, bilgilendirmeyi esas aldığını söyledi.

        ‘KAR PERDELERİ’

        Yaşanan olayla ilgili bilgi veren Ayık, şunları kaydetti: “Yaşanan bu kötü olay tamamen bir kazadır. Bu kazanın enmasum ve en suçsuz tarafı rahmetli kızımız Aslı’dır.Maalesef bu kaza onun başına gelmiştir. Olayı gören bütün yetkili arkadaşlarla da konuştuk. Dediğimgibi olay tamamen bir kaza. Aslı kızımızın bunda hiçbir suçu yok. Hızlı bir şekilde kayarken dengesini kaybetmiştir. Daha sonra toparlamaya çalışırken kayağının birimaalesef ayağından çıkmıştır. Zaten kayağının biri ayağından çıktıktan sonra artık küçük büyükmutlaka bir kazanın olması kaçınılmazdır. Kayağının biri çıktıktan sonra düşmüş sonra da sürüklenerek pistin kenarında bulunan kar perdelerine çarpmış ve demaalesef hayatını kaybetmiştir.” Ayık, kazanın olduğu merkeze Aslı Nemutlu’nun adının verileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ