Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Cemalnur Sargut: Başımı örtmüyorum çünkü...

        Söz Sende'de Balçiçek İlter'e konuşan Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı, Araştırmacı - Yazar Cemalnur Sargut, tasavvuf ve tesettürle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu:

        "Bu iş anlatmak, söylemek meselesi değil. Tasavvuf hakkında son dönemde konuşanlar çok ama önemli olan onu yaşamak meselesidir. Tasavvuf bir felsefe değildir, bir yaşam biçimidir. Safi anlatarak değil, yaşayarak göstermek gerekir."

        Araştırmacı-Yazar Sargut, bu kadar islam ve tasavvuf bir yaşam biçimidir diyorsunuz ancak siz neden örtünmüyorsunuz? sorusunu, "tesettürün insanın gönlünde olduğuna iman ediyorum. Esas önemli olan çirkin huyların ve aynı ölçüde aşırı güzelliklerin örtülmesidir. İslam eşittir tesettür diye birşey oldu. Halbuki İslam'ın beş şartı içinde tesettür yok. Ayrıca da İslam güzel ahlaktır. Sohbetlerimde başında şapkalı artist hanımefendiyle baştan aşağı çarşaflı hanımefendi kolkola beraber ağlıyorlar. Benim için bu birleştirici etkiden daha büyük bir lütuf yok." sözleriyle cevaplandırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ