Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Müjdat Gezen AK Partililere tazminat ödeyecek

        OyuncuMüjdatGezen, katıldığı bir televizyon programı ile kendisine ait internet sitesinde "AK Parti'ye oy verenleri aptal olmakla itham ettiği" iddiasıyla açılan davada, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da arasında bulunduğu AK Partili 15 kişinin her birine 4 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

        Gezen aleyhine, 1 Şubat 2011'de Star TV'de yayımlanan Arena programında "AKP yüzde 50 çıkmış. Aslında mesela Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması lazım" sözü ile kendisine ait bir internet sitesindeki "AKP'nin oyları yüzde 50 diyenler iyi abartmışlar. Aziz Nesin'e göre yüzde 60 olmalıydı" ifadesi nedeniyle açılan manevi tazminat davası, Yargıtayın önceki kararı bozmasının ardından bir kez daha görüldü.

        Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya davacı AK Partili 15 kişinin avukatı Muammer Cemaloğlu ileMüjdatGezen'in avukatı Halil Sevinç katıldı.

        Avukat Cemaloğlu, Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin bozma ilamına uyulmasını talep etti. Avukat Sevinç de davanın reddine ilişkin kararda direnilmesini istedi.

        Hakim Bülent Katar, Yargıtayın bozma ilamına uyulmasına karar verdikten sonra, taraf avukatlarının son beyanlarını dinledi.

        Katar, daha sonra davayı kısmen kabul, kısmen reddettiğini ve Gezen'in, her bir davacıya 4'er bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.

        Davanın dilekçesinde, Gezen'in 1 Şubat 2011'de Star TV'de yayımlanan Arena programında "AKP yüzde 50 çıkmış. Aslında mesela Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması lazım" sözünü, bir internet sitesinde de "AKP'nin oyları yüzde 50 diyenler iyi abartmışlar. Aziz Nesin'e göre yüzde 60 olmalıydı" ifadesini kullandığına işaret edilerek, "Davalı (Gezen) oy verme oranı kadar aptal seçmen olduğu anlamına gelecek bu değerlendirmeyle açıkça AK Parti'ye oy verenleri aptal olmakla itham etmiştir" denilmişti.

        Davayla Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Mustafa Elitaş, Ayşe Nur Bahçekapılı, Nurettin Canikli, Bülent Gedikli, Hüseyin Tanrıverdi, Ebide Sözen, Köksal Toptan, Nimet Çubukçu, Murat Mercan, Dengir Mir Mehmet Fırat, Muzaffer Baştopçu, İbrahim Yiğit ve Seracettin Karayağız'ın her biri için 10 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ