Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Mikrodalga hakkında bilmeniz gerekenler, mikrodalga sağlıklı mı,mikrodalga zararlı mı
        3

        Eğer besin değeri konusunda endişeleriniz varsa, mikrodalga iyi bir seçenektir. Esasında yemek hazırlama metotları içerisinde mikrodalga kullandığı sistemler dolayısıyla oldukça üst sıralarda yer alır. Eğer mikrodalganızı doğru miktar ve ayarlarda kullanırsanız diğer sağlıklı pişirme metodlarıyla hemen hemen aynı sonucu alırsınız.

        4

        Bilim insanı Catherine Adams Hutt bu konuda şunları söylüyor: "Mikrodalga, en iyi ve en hızlı yemek hazırlama yöntemlerinden birisi. Az miktarda ısı kullanarak ve besinlerin içeriğindeki su ve buharı koruyarak yemekleri pişirir. Üstelik kısa sürede.

        5

        Ispanağı düşünün. Eğer ocakta kaynatırsanız, ıspanak içerdiği folik asitin %70'ini kaybedebilir. Sadece az miktarda su kullanarak mikrodalgayla folik asitin neredeyse tamamını muhafaza edebilirsiniz. Pastırma pişirirken de kanseri teşvik edici kimyasalların daha azını oluşturur.

        6

        Mikrodalga kanser sebebi olabilir mi?
        Eğer her şeyi karıştırırsanız ve yanlış yaparsanız tabii ki! Sebzelerinizi suda uzun süre bekletir ve yakacak kadar çok pişirirseniz onların besin değerini kaybedersiniz. Hutt bu konuda şunu öneriyor: " Mikrodalgada yemek yapacağınız zaman yiyeceklerinizi sıkıca örtün ve verimli bir buhar ortamı yaratırsınız."

        7

        Bazı durumlarda mikrodalga, geleneksel yöntemlerden daha sağlıklı olabilir. Bir örnek denemede, mikrodalgayla pişirilmiş brokolide, buharda pişirilen brokoliye göre kanserle savaşan sülforafan maddesi daha fazla miktarda bulundu.
        Çoğu durumda, yemek yapmak için mikrodalga kullanmak, zaman ve besin değeri açısından önemli bir kazanç haline dönüşür. Hatta bu yolla bazı yiyeceklerin besin değeri de arttırılabilir. Örneğin havuç ve domates vücudumuz için oldukça yararlı olan keratin içerir. Bu da biotini sindirilebilir hale getirir. Ve ısıtmak yiyeceklerdeki bizi hasta edebilecek bakterileri öldürür.

        8

        Ve şimdi gidip o mikrodalgayı kullanın! Çünkü bu, yiyecekleri hazırlamak ve buharı muhafaza etmek adına başarılı bir yoldur. Geleneksel yollarda olduğu gibi pişirdiğiniz veya kavurduğunuz yemeklerin kokusu sizi esir almaz. Ve elbette mikrodalgayı doğru şekilde kullanmayı öğrenmeniz şartıyla. Unutmayın: Az miktarda su ile ve sıkıca kapatıp buharı hapsedere!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ