Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik 59. Eurovision Şarkı Yarışması birincisi, Conchita Wurst, sakallı kadın, Rise Like a Phoenix, Avusturya, şarkı yarışması, şarkı yarışması galibi, Thomas Neuwirth, Rusya, Avusturya Cumhurbaşkanı, eurovision sakallı kadın, eurovision birincisi sakallı kadı
        1

        59’uncu Eurovision Şarkı Yarışması’nın birincisi dış görünüşüyle tartışma yaratan Conchita Wurst oldu

        2

        Upuzun saçları, sakalları ve sıra dışı kıyafetleriyle Conchita, 290 puanla birinci oldu.

        3

        Wurst, “Rise Like A Phoenix” adlı şarkısıyla 13 kez 12 tam puan aldı.

        4

        Wurst, ödülünü alırken “Bu geceyi barış ve özgürlüğün hâkim olduğu bir geleceğe inanan insanlara adıyorum. Bizim cinsel seçimimizi kimse engelleyemez” dedi

        5

        Ancak Wurst’ün zaferi başta Rusya olmak üzere bazı ülkelerde tepkilere neden oldu.

        6

        Wurst’ün yarışmadan çıkarılması için imza kampanyası yapan Rusya’da Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin, “Bu sonuç Avrupa’yla entegrasyondan yana olanlara Avrupa’nın geleceğini gösterdi: Sakallı bir kız” diye twit attı.

        7

        Rus aşırı sağcı lider Vladimir Jirinovski ise “Bu Avrupa’nın sonudur. Avrupa’da artık erkek ya da kadın yok. ‘O’ var... Sovyet ordusu 50 yıl önce Avusturya’yı işgal etti. Avusturya’dan çıkmakla hata etmişiz” dedi.

        8

        Asıl adı Thomas Neuwirth olan Conchita, görüntüsündeki değişimden önce 'Jetst Anders' (Türkçe'de 'artık farklı' anlamında) adındaki bir erkek grubunda vokalistlik yapıyordu.

        9

        Şu an 25 yaşında olan Thomas (Conchita) ve grubu, bir TV'nin ses yarışmasında finalist olarak adını duyurmuştu, ancak Thomas hedeflediği yerde olmadığını düşündü.

        10

        Thomas 2011 yılında aynı ses yarışmasına Conchita olarak katıldı.

        11

        Önceki halinden çok çok farklı olan Conchita bu defa istediği başarıyı elde etti ve kendisini Eurovision birinciliğine götüren yolda ilk adımı atmış oldu.

        12

        Eurovision'un galibi Conchita her ne kadar tartışmaların ve eleştirilerin odağı olsa da, dünya çapında hayranları da bir o kadar arttı.