Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Tuğçe Kazaz'dan Bülent Arınç'a destek

        Ünlü manken Tuğçe Kazaz, "Kadın herkesin önünde kahkaha atmayacak" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a destek verdi. Kazaz, "Edepsizce göğüslerinin üzerine 'eylem' yazısı yazıp, kadının en mahrem yerini sokak ortasında açarak kendini basitleştiren bir kadın mı iffetlidir?" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da yaptığı konuşmada, "Erkek zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Kadın ise, iffetli olacak. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" demişti. Ünlü manken Tuğçe Kazaz, yazılı bir açıklama yaparak Arınç'a destek verdi.

        Bülent Arınç'ın sözlerinin sadece bir kısmının alınarak kutuplaşma oluşturulmaya çalışıldığını savunan Kazaz, "Dünya tuhaflaşmadı mı? Bizler kendimize tuhaf gelmiyor muyuz? Neden kızıyoruz çıkıp da bir başbakan yardımcısı, sırf kendimizi ait hissetmediğimiz bir partiden diye söylediklerinin bir cümlesini alıp sadece onu söylemiş gibi kullanıp kendimizi ve karşıdakini kutuplaştırmaya çalışıyoruz. Neden; çünkü onlardan mı bizim için? Peki onlar dediğimiz karşı tarafa kızarken kendimizde bir taraf olmuyor muyuz aslında?" dedi.

        "KENDİSİNİ BASİTLEŞTİREN BİR KADIN İFFETLİ MİDİR?

        "Ünlü manken Kazaz, Bülent Arınç'ın 'iffet' üzerine yaptığı açıklamanın edep ve inançtan kaynaklandığının altını çizerek, "Bülent Arınç'ın söylediklerini okudum. Aslında söylediklerinin bugünlerde kaybolmuş fakat eskinin değerine değer katmış o edep ve inançtan kaynaklandığının farkındayım. Peki tam zıttı edepsizce göğüslerinin üzerine 'eylem' yazısı yazıp ortaya çıkanlar, kadının en mahrem yerini sokak ortasında açarak kendini basitleştiren bir kadın mı iffetlidir? Ve bunu açıp okuduğunda 'Vay be çok iyi yapmış' diyen ya da buna gülerek tepki veren kadınlara ne demeli? Kim bilir belki de bunu okuduğunuzda buda onlardan olmuş. Kim bilir ne menfaatleri vardır? Hayır, ne birilerindenim ne de kimse ile bir menfaat ilişkisi içerisindeyim. Sadece doğruyu doğru olarak göremediğimiz takdirde bir adım ilerleyemeyeceğimizi ve insanlara haksızlık ettiğimizi düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

        "ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR"

        Kendi yaşam tarzından örnek vererek, "Zararın neresinden dönersen kardır" diyen Kazaz, "Ya da yıllarca vücudunu sergileyerek yanlış bir hayat yaşadın da sen mi şimdi bize ahkam kesiyorsun diye düşünenleriniz olacaktır, olabilirde. Ancak insan keşfettiği her gerçeği kendi ile yüzleşmekten korkmadan kabul etmelidir. Zamanında bunları yapmış olmak bunların doğru olduğu anlamına gelmez ki. Keşke bunu daha erken yaşlarda fark etseydim. Olan oldu kaybolan kayboldu. Kadınlığın istediği her şeyi marjinallik ya da sıra dışı olmak adına istediği her şeyi özgürce yapmak olduğunu düşünmek ve tüm dünyada böyle var olma çabası gerçek kadınlık erdeminden uzaktır ve zayıflıktır. Değil mi? Ben bunu kabul ettim. Umarım sizlerde kabul edersiniz ki 'zararın neresinden dönersen kardır' sözü gibi en azından insanlık, toplum ve yeni gelen genç nesle örnek olma adına bundan sonra bir nebze bir katkımız olabilir diye inanıyorum. Biz kadınlığımızı inatla keşfetmediğimiz ve hakkını vermediğimiz sürece kendimizi ve çevremizi mutsuz ve huzursuz etmeye devam edeceğiz ki kadının bu dünyaya en büyük katkılarından biri bence huzurdur" diye konuştu.

        Avrupa'daki yaşam tarzını örnek veren Kazaz, "Her ne kadar ataerkil toplumlarda yaşıyor olsak da gerçek, erdemli kadınların dünyayı bir nebze daha huzurlu bir yer haline getireceğimize inancımız vardır umarım. Peki ya soruyorum? Hangi kadın bu dünyada aklından anne olmayı geçirmemiş? Ve hatta zaman zaman annelik içgüdülerine karşı koyabilmiştir? Peki, buna hazırlık için seçimlerini yaparken, adımlarını atarken ileride söylem ya da görsellik ile çocuğunun önüne koyacağı zorlukları hesaplamamış mıdır? Bir kadın Avrupa ve Amerika'daki çökmüş olan yaşam biçimini, kendi örf adet ve geleneğini unutarak taklit etmeye çalışırsa, ileride kuracak olduğu aile ve doğacak çocuğu, kendi tercihleri sonucu yaşamış olduğu ve bu topraklarda doğurmak durumunda kalacağı çocuğunun sırtına büyük ve ağır bir yük yüklemiş olmaz mı?" dedi.

        "BÜLENT ARINÇ'IN SÖZLERİNİ GÖRMEZDEN GELMEK MİDİR DOĞRU OLAN?"Bülent Arınç'ın söylediği doğruları görmezden gelemeyeceğini kaydeden Tuğçe Kazaz, "Dolayısıyla yaşamlarımızı yaşarken sadece kendimiz bu dünyadaymışız gibi yaşarsak hem gelecek nesillere, hem topluma, hem ülkemize büyük zarar vermiş oluruz. Geçmişten günümüze gelen çok güzel bir benzetme vardır. Toprak kutsaldır. Ve bu toprak ne kadar temiz ise yetişen besinler de o kadar kaliteli çıkarlar. İşte kadında bir tarladır. Bu yüzden kendini çok kirletmemelidir. Peki yine sadece kendimizi ait hissetmediğimiz bir kesim diye, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bunu siyasi bir malzeme haline getirip oy çekmeye çalışmak adına Bülent Arınç'ın söylediği doğruları görmezden gelmek midir doğru olan?" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ