Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil R43 cam filmi nedir? R43 onaylı cam filmi hangisidir? - Otomobil Haberleri

        R43 cam filminin ne olduğu konusu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün cam filmi ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından merak edilmeye başlandı. Aracında cam filmi kullanmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği R43 cam filmi, birçok kişi tarafından araştırılıyor. İnternet üzerinde "R43 cam filmi nedir? R43 onaylı cam filmi hangisidir?" aramalarını yapan vatandaşlar merakla sorunun cevabını araştırıyor. Peki R43 cam filmi nedir? İşte detaylar...

        R43 CAM FİLMİ NEDİR?

        R43 cam filmi, fabrikadan yeni çıkmış olan araçlara takılan bir cam filmi türüdür. Karartılmış ve opak siyah renginde olan R43 cam filmi, renkli camlar arasında yer almaktadır.

        Günümüzde trafikte milyonlarca araç bulunmakta ve bu araçların bir kısmı cam filmi kullanmaktadır. Uygulanan cam filmi yasağının ardından vatandaşlar cam filminden ceza yememek için araçlarındaki cam filmlerini söktürmeye başlamıştı. Öte yandan R43 cam filmi de araştırılmaya başlandı.

        Kendinden cam filmli olarak fabrikadan çıkan araçlardaki cam filmleri, R43 olarak sınıflandırılmaktadır.R43 cam yönetmeliğinin amacı, camın yolcularda fiziksel yaralanmalara yol açtığını doğrulamak için hangi test türünün gerçekleştirileceğini ve hangi test sonucunun alınması gerektiğini tanımlamaktır. Cam, normal trafik koşullarında ve kullanım sırasında ortaya çıkabilecek yaralanmaları önleyecek kadar güçlü bir direnç göstermelidir. Atmosferik ajanlara, hava şartlarına ve aşınmaya karşı direnmelidir.

        BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ'DEN CAM FİLMİ AÇIKLAMASI

        Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçlarda cam filmi yasağıyla ilgili 3 bakanlığın teknik çalışma yaparak kriter belirleyeceğini ifade ederek, "Cam filminde emniyetin görüntü alabileceği, görüntülemesine engel olmayacağı çerçevede limitle, bir kriter getireceğiz O kriteri aşanlar yine yasağa takılacak, altında kalanlar serbest olacak" dedi.

        REKLAM

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Özlü, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

        Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özlü, araçlarda cam filmi uygulamasına ilişkin, kendi bakanlığıyla İçişleri ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının teknik çalışma yapıp, kriter belirleyeceğini kaydetti. Özlü, şunları söyledi:

        "Cam filmi hep yasaktı, hiçbir zaman serbest olmadı. Yani vatandaşlarımız 'Cam filmi serbestti, yasak getiriyorsunuz' demesinler. Şu ana kadar takılan bütün cam filmleri aslında yasak ortamda takılan cam filmleridir. Biz Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde bu cam filmini kaldırmak istiyorduk. Geçen sene bir çalışma yaptık, Emniyet Genel Müdürlüğümüzle koordine ettik. Geçen sene Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bize gelen görüş olumluydu. Bu sene Emniyet Genel Müdürlüğü'müzden gelen talepler, cam filmi yasağının kaldırılmasına karşıydı. Emniyet Genel Müdürlüğü'müzle 3 ay süren görüşmeler yaptık. En son konu bana geldi."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ