Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğü'nün öncülüğünde, "Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi 2015" toplantısı gerçekleştirilecek

        Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğünün öncülüğünde, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun himayelerinde uluslararası katılımlı düzenlenecek toplantı, 21-23 Mayıs'ta Sapanca'da gerçekleştirilecek.

        Yapılan yazılı açıklamada sağlıksız, yapay ya da hormonlu gıdaların artışı ve bunun getirdiği beslenme bozukluklarının, insanlığın en temel problemlerinden biri haline geldiği ifade edildi.

        Bu amaçla, Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğü'nün öncülüğünde, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun himayelerinde uluslararası katılımlı "Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi" 2015 toplantısı düzenleneceği bildirildi.

        Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde 21-23 Mayıs'ta Sapanca'da yapılacak toplantıda, farklı çözüm ortaklarının bir araya getirilmesi, karşılıklı deneyimlerin paylaşılması ve ortak kararlar alınmasınının amaçlandığı ifade edildi.

        Geniş bir platform niteliği taşıyan zirvenin, ulusal ve uluslararası güçlü işbirliklerinin kurulması açısından da önemli bir fırsat olarak görüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Beslenme zincirinin her halkasında başta tarım, gıda, beslenme ve sağlık sektörü olmak üzere sağlıklı yaşam unsurlarıyla ilgili tüm disiplinlere düşen sorumluluklar bulunmaktadır. Bu konuda disiplinlerarası karşılıklı bilgi ve tecrübelerin bilimsel veriler ışığında birlikte tartışılması, elde edilen bilgilerin toplumun tüm kesimleriyle paylaşılması büyük önem taşımaktadır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ