Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Kalp ve Damar Minik İdil'in yaşam mücadelesi!

        İdil için umutlu bekleyiş devam ediyor. İdil, ECMO adı verilen yapay kalp cihazına bağlı olarak hayatını devam ettiriyor. Kalp yetmezliği olan İdil'e kalp pili takılmıştı. Ancak İdil 2014 yılına kadar kalp piliyle idare edebildi. Doktorlar, 2014'te durumu kötüleşmeye başlayan İdil'in 2015 yılında artık kalp nakli olması gerektiğini söyledi.

        Şu anda hastanenin yoğun bakım ünitesinde olan İdil, yapay kalp cihazına bağlı olarak yaşıyor. İdil'in ailesinin bir çağrısı var; O da "Beyin ölümü gerçekleşen hastaların yakınlarının organlarını bağışlanması..."

        Çünkü İdil'in yaşaması yapılan kalp nakline bağlı... Uygun bir donörden alınan kalp İdil'i hayatta tutabilecek. İdil'in sağlık durumunun son birkaç gündür biraz daha kötü olduğunu belirten uzmanlar, yapay kalp cihazının da yan etkileri olduğunu söylüyor.

        Birkaç gündür solunum konusunda sıkıntılar çeken İdil'in bilinci hala açık, bu yüzden de umutlar tükenmedi.

        Uygun bir kalp çıkması durumunda İdil tekrar hayata dönebilecek. İdil'in doktoru Atilla Sezgin, yapay kalple yaşam süresinin bir ya da bir buçuk ay olduğunu söyledi. Fakat zaman daralıyor ve yaklaşık 10 gündür İdil bu cihaza bağlı olarak yaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ