Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Şerife Nine'nin davranışı afiş oldu!

        Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde muayene için gittiği hastanenin acil servisine, çamurlu olduğu gerekçesiyle ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Cesur'un fotoğrafı, Sağlık Bakanlığınca hazırlanan afişlerde kullanılıyor. Şerife ninenin, "Bana yardımcı olan hemşire ve doktorlardan Allah razı olsun. Ne olur hastanelerimizi temiz tutalım" sözleri ile fotoğrafının yer aldığı afişler, tüm kamu hastanelerine asılacak.

        Acil servise girerken çamurlu olduğunu fark ettiği ayakkabılarını çıkarırken görüntülenen ve Anadolu Ajansı tarafından haberi yapılan Şerife nineyi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da köyünde ziyaret etmiş, ilçe devlet hastanesinin adı "Şerife Cesur İlçe Devlet Hastanesi" olarak değiştirilmişti.

        Sağlık Bakanlığı, Şerife Cesur'un duyarlılığını tüm Türkiye'ye örnek göstermek için afiş çalışması başlattı. Türkiye'deki tüm il ve ilçelerdeki sağlık hizmeti verilen kuruluşlara Cesur'un fotoğrafları ile "Bana yardımcı olan hemşire ve doktorlardan Allah razı olsun. Ne olur hastanelerimizi temiz tutalım" sözlerinin yer aldığı afişler asılacak.

        ŞERİFE NİNE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ONURLANDIRDI!

        Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şerife Cesur'un bu güzel davranışının sağlık çalışanlarını onurlandırdığını ve çok mutlu ettiğini söyledi.

        Şerife ninenin çamurlu ayakkabılarını çıkartmak zorunda olmadığını ancak bu davranışının tüm Türkiye'yi duygulandırdığını vurgulayan Uzun, şöyle konuştu:

        "Sağlık çalışanlarına şiddetin gündemde olduğu dönemde bir vatandaşın, teyzenin böyle bir davranışta bulunmuş olması bizleri çok duygulandırdı. Tabi biz ayakkabısını çıkartıp girmesini istemiyoruz ama yaptığı davranış bizleri mutlu etti. Bizden memnun olduğunu söylemesi bizleri onore etti, duygulandırdı. Sağlık Bakanımızın talimatları ve teşrifiyle hastanenin adını 'Şerife Cesur İlçe Hastanesi' diye değiştirdik. Ayrıca 81 ilde bütün sağlık kuruluşlarımızda Şerife ninenin sağlık personeline kendi ifadeleriyle teşekkürünün de yer aldığı afişlerin asılması talimatı verildi. Biz de Kırıkkale olarak bu talimata uygun olarak, hastanelerimize Şerife ninenin afişlerini astık."

        AFİŞTE HASTANENİN TEMİZLİĞİNE VURGU YAPILDI

        Sağlık hizmetini tüm vatandaşlara en güzel ve kaliteli şekilde vermek istediklerini anlatan Uzun, bu hadiseyle birlikte sağlık çalışanlarının motivasyonlarının arttığını da ifade etti.

        Uzun, afişte, "Bana yardımcı olan hemşire ve doktorlardan Allah razı olsun. Ne olur hastanelerimizi temiz tutalım." yazısının yer aldığını belirterek, şöyle devam etti:

        "Afişte hem hastanelerimizin temizliğine vurgu yapılıyor hem de bu anlamda bir vatandaşımızın örnek davranışı sergilenmiş oluyor. Vatandaşlara sağlık hizmetini en iyi şekilde en kaliteli şekilde vermeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızdan da sağlık çalışanlarına hoşgörülü olmalarını istirham ediyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ