Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İstanbul Eczacı Odası: Öfkeliyiz… Üzüntülüyüz…

        Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümündeki eczanede yaşanan silahlı kavgada 4 kişi yaşamını yitirdi.

        Ankara'da yaşanan silahlı saldırı üzerine İstanbul Eczacı Odası'nın yaptığı yazılı açıklama ise şöyle;

        "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümündeki eczanede çalışan 4 meslektaşımız, bugün görevi başında öldürüldü.

        'Failin bir hastane çalışanı olması ve daha önce aralarında husumet bulunması' gibi gerekçeler, gerçeği gölgeleyemez! Bu saldırı; son yıllarda giderek artan ve bir türlü gerekli önlemlerle önü alınmayan "sağlıkta şiddet" gerçeğinin ta kendisidir. Hastaneye silahla giren personelin meslektaşlarımızı kurşun yağmuruna tutması, güvenlik zafiyetini ortaya koymaktadır.

        Daha önce de defalarca dikkat çektiğimiz gibi; Türkiye'nin dört bir yanında hastane eczacılarımız, fiziki olarak yetersiz ve zor şartlar altında, kaderlerine terk edilmiş şekilde hizmet veriyorlar.

        Tüm yetkilileri uyarıyoruz: Sağlıkta şiddete daha fazla kurban vermek istemiyoruz. Güvenlik sorunlarımızı çözün! Artık sağlık çalışanları olarak görevi başında ölmek değil; hiçbir kaygımız olmadan, sadece hastalarımıza şifa vermek istiyoruz.

        Ankara'da korkunç saldırıda yaşamını yitiren meslektaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ