Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Saç botoksu nedir?

        Saç tasarımı, bakımı, renklendirilerek yeniden hayat verme konusunda uzman olan Toprak Şeker, yazın farklı etkilerden yıpranan saçlara yeniden hayat vermenin botoksla mümkün olduğunu söylüyor.

        Saçı yıpratmadan rengini değiştirmek ve yıpranmışsa canlandırmak için kuaförlerde usta kişiler tarafından yapılan saç botoksu, doldurma özelliğine sahip, hacim ve parlaklık kazandıran bir anti-aging sistemi. Bu yöntemle mat görünen saçlara yeniden hacim ve canlılık kazandırmak, parlak hale getirmek mümkün.

        Saç kreminin onarım için yeterli olmadığını belirten Şeker, botoks yöntemi ile saçların koparak dökülmesinin engellenebildiğini, özellikle yaşla birlikte eksilen keratin miktarının artırılabildiğini ekliyor. İlk uygulamasında dahi saçların canlı görünüme kavuştuğu botoks uygulamasında saçlara E ve B5 vitaminleri, havyar yağı ve kollajen kompleksinin de içinde olduğu aktif maddeler veriliyor.

        Her tür saça yapılabilen dört haftalık uygulama ile saç dipleri daha sağlıklı ve nemli kalıyor, hızlı uzama sağlanıyor, kepek ve sedef gibi kafa derisi hastalıkları azaltılabiliyor. Kimyasal bir işlem olmamasına rağmen saç botoksunun emziren ya da hamile kadınlar ve kimyasal işlem görmüş saçlara sahip kişilere uygulanması önerilmiyor.Saç uzmanı Toprak Şeker’e göre gerekli durumlarda aynı işlem yılda iki kez yaptırılabiliyor.

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ