Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Operasyonsuz genç kalmanın sırları!

        Yeni bir mevsime girerken siz de yenilenmeyi ve gençleşmeyi aklınıza koyanlardan mısınız? Peki ama yılları geri sarmanın etkili ve pratik yolları nelerdir? Operasyona gerek olmadan da genç ve güzel görünmek için hangi işlemler yapılabilir? Antiagingde son trendlerde hangi uygulamalar ön plana çıkıyor? Tüm bu soruların cevaplarını Estetik Dermatolog Dr. Ebru Sağlık verdi.

        Dr. Ebru Sağlik, ameliyat gerektirmeyen gençleşme ve güzelleşmenin en pratik yolunun ilk olarak botoks ve dolgu uygulamalarından geçtiğini belirtiyor; tabii ki doğal görüntünüze en iyi uyacak tekniklerle. Ardından peeling, mezoterapi, SomonDNA, hyaluronik asit, PRP gibi işlemler ve istenirse ışık, radyofrekans, ultrason, lazer gibi cihaz uygulamalarının botoks ve dolguya eklenebileceğini söylüyor. Ancak uyarıyor: karar verirken doktorunuzun size uygun işlemlerle ilgili tavsiyelerini dikkate almanızda fayda var, çünkü her cildin ihtiyacı farklı olabilir.

        Botoks kimlere uygulanabilir?

        Botulinum toksin, mimiklerini çok kullanmaktan şikayeti olan, çizgileri aynada kendini rahatsız eden, çizgileri derinleşmeden önlem almak isteyen ya da yerleşen kırışıklıklardan kurtulmak isteyen herkese yapılabilir. Alın, kaş, göz çevresi, burun, dudak çevresi, çene, boyun, dekolte dahil olmak üzere birçok bölgeye uygulanabilir.

        Dr. Ebru Sağlık
        Dr. Ebru Sağlık

        ELLERİMİZİ DE GENÇLEŞTİRMEK MÜMKÜN

        Dolgu kimlere uygulanır?

        Hyaluronik asit dolgular geniş bir kullanım alanına sahip olduğundan 20'li yaşlardan itibaren uygulanabilir. Gençlerde asimetrileri düzeltmede, yüz şekillendirmede, dudak, yanak gibi bölgelerin daha dolgun görünmesi istenen durumlarda, burun düzeltme ve çene büyütmede tercih edilir. Daha ileri yaşlarda ise bunlara ek olarak yüzde zamanla oluşan kemik, yağ doku, elastik doku kayıplarının yarattığı çökük ve kırışan alanların tedavisinde, yüze yukarı doğru lifting etkisi vermekte, boyun ve ellerin gençleştirilmesinde kullanılır.

        BOTOKS, YÜZÜNÜZÜ KEDİ GÖZÜ GİBİ KISILMIŞ, ŞAŞKIN BAKIŞLI YAPMAZ, YÜZ İFADENİZİ BOZMAZ

        Botoks ve dolgunun doğal durması mümkün müdür?

        Uygulamalarda en önemli nokta, yüzün doğal ifadesini koruyarak dinlenmiş, sağlıklı ve yaşının en iyisi gibi görünen bir sonuca ulaşmaktır. Araştırmalar da hastaların bunu tercih ettiğini göstermektedir. Her yüzün bir bütün olarak ele alınması, kendi ihtiyacına göre değerlendirilmesi gerekir. Kişinin anatomik yapısına uygun dozlarda ve son tekniklerle yapılması halinde botoks ve dolgunun son derece doğal görünmesi mümkündür. Botoks demek, kedi gözü gibi kısılmış veya şaşkın bakışlı, şeytan kaşlı bir yüze sahip olmak demek değildir. İyi uygulandığında tek başına botoks ile tüm yüz, çene hattı, boyun ve dekolteyi lift etmek mümkündür.

        BİR ÖĞLE ARASINDA CİLDİNİZİ GENÇLEŞTİREBİLİRSİNİZ

        Cildi sıkılaştıranişlemler nelerdir?

        Mezoterapi ve PRP, cilt sıkılaştırmada en sıktercih edilenişlemlerdir. Mezoterapi cilde küçük vitamin enjeksiyonları, PRP ise kanımızdaki büyüme faktörlerinincilde verilmesiolarak özetlenebilir. Tamir olmasını istediğiniz katmana ihtiyacı olan maddelerisağlayarak ciltte antiaging, sıkılaşma, leke ve iz tedavisi gibi pek çok sorunda çözüm olabilir. Mezoterapide yükselen trend SomonDNA ve Alkali Hyaluronik asit, dört seansta belirgin antiaging etki almanızı sağlayabilir. Cildinizi bu yöntemle gençleştirmek, bir öğle tatilinde bile uygulanabilecek kadarbasit ve pratiktir.

        Ünlüler cilt gençleştirmede en çok hangi işlemi tercih etmektedir?

        Cilt sıkılaştırma ve gençleştirme islemlerinde daha uzun etkili antiaging sonuçlar için kök hücre uygulamaları seçilebilir. Ünlülerin de sıklıkla rağbet ettiği bu işlemde kulak arkasından alınan deri kullanılarak kök hücre üretilmekte ve sonra yüze enjekte edilmektedir.

        Cilt sıkılaşması için hangi tür cihazların kullanılması faydalıdır?

        Ameliyatsız cilt sıkılaştırmada kullanılan birçok yeni teknoloji cihaz mevcut. IPL (yoğun ışık), radyofrekans, ultrason, lazer bazlı cihazlar hastanın ihtiyacına göre seçilip kullanılabilir. IPL hem leke hem cilt ışıltısı, sıkılık ve iz tedavisinde tüm işlemlerle kombine olabilen hem de acısız ve kısa sürede uygulanabilen bir yöntemdir. Radyofrekans ve altın iğne, sıkılaşma ve izlerde, ultrason bazlı cihazlar ise kalın ciltli hastaların yüz, boyun, vücut sıkılaştırmasında kullanılabilir.

        BİR GENÇLİK AŞISI VAR!

        Güzelliğin bir iksiri, bir aşısı var mı?

        Bu yıl SomonDNA gençlik aşısı ve Hyaluronik asit oldukça yükselişte. Doğru marka kullanılırsa kısa sürede çok iyi sıkılaşma ve canlılık sağlıyor.

        Ameliyatsız gençleşmedeson trendlere göretavsiye ettiğiniz hangi işlemleri tercih etmeliyiz?

        Cilde uyumlu özelliği ile diğer ürünlerden çok farklı olan alkali Hyaluronik asit hızla sıkılaşma, parlaklık, dolgunluk veren, kırışık ve iz tedavisi sağlayan iyi bir işlemdir. PRP, kendinize ait büyüme faktörleri ile antiaginde çok önemli bir yere sahiptir ve doğru kombinasyonla çok kısa süredeantiaging fark yaratmak mümkündür. Tüm yüz değerlendirilerek ifadeyi bozmadan yapılan bir botoks isebütün bu işlemlerin olmazsa olmazıdır, tamamlayıcısıdır. Dolgu ve cihazlarla kombinasyon da mümkündür. İşlemler kişiye göre esnek bir şekilde programlanabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ