Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Popo estetiğini kimler yaptırmalı?

        Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, popo kaldırma estetiği ile birlikte kusursuz ve ideal bir popoya sahip olmanın artık daha kolay olduğunu anlattı.

        Popo estetiği nedir?

        Güzelliğin bir bütün olarak kabul edilmesi, her kadının kusursuz bir yüz ve vücuda sahip olması gerekliliği toplum olarak önümüze getirilmektedir. Giyilen kıyafetlerin daha çok yakışması, plaj ve havuzda daha rahat dolaşabilmek için kadınlar popo görünümüne oldukça önem vermektedir. Genetik ya da zamanla oluşan etkilere bağlı olarak popoda görülebilecek sarkma ve biçimsizlik artık estetik operasyonlarla düzeltilmektedir.

        İdeal bir popo şekline nasıl kavuşulur ?

        Hastalar pek çok nedenle bu operasyonlara başvurabilmektedir; bunlar popo küçültme-büyütme, germe, yukarıya kaldırma gibi şekil bozukluklarıdır. Popo kaldırma yani kalça ameliyatları genellikle iki şekilde yapılmaktadır;

        1. Liposuction uygulanabilecek hastalarda, bölgesel yağlanma bulunan bölgelerden alınan kendi yağ dokularınız popoya enjekte edilerek belli bir hacim verilir ve doktorunuz tarafından şekillendirilir. Böylece poponuzda istenen dolgunluk ve diklik sağlanmış olacaktır. Hastanın iki üç hafta bu bölge için korse kullanması gerektiği bu yağ enjeksiyonu ile popo estetiği operasyonlarında, yaklaşık altı ay içinde poponuz kalıcı biçimini alacaktır.

        2. Vücudunda yeterli yağlanma bulunmayan hastalarda en çok kullanılan popo estetiği operasyonlarından biri de yeterli dolgunluğu sağlayabilmek için silikon protezlere başvurma yöntemidir. Bu bölge için özel üretilen bu silikonlar, memede kullanılanlara göre oldukça sert yapıdadır ve şekil olarak bu bölgeye uygun olarak üretilmiştir. Göğüs protezlerinde olduğu gibi içerisinde silikon jel bulunmaktadır ve hasta gerektiğinden daha fazla sertlik hissetmez. Ama ameliyat sonrası kısa bir süre oturma ve kalkmada zorlanma yaşanabilir. Protezler beş santimlik kesilerden içeriye girilerek yerleştirilir ve iç kısımda kalacak dikiş izleri, hasta çıplakken dahi görülmeyecek hassasiyette yapılacaktır.

        Popo estetiği sonrası iyileşme süreci nasıldır?

        Hastalar genelde bir gün hastanede yatırılır. Rahat hareket etmeleri ve ağrıların azalması için korse giydirilebilir. İlk üç hafta korsenin gece-gündüz kullanılması önerilir. İkinci gün banyo yapılabilir. İlk altı hafta spor aktiviteleri kısıtlanır. İlk üç hafta hafif morluklar oluşabilir fakat bunlar geçicidir. Eğer sadece yağ enjeksiyonu yapılmışsa yağların % 30 a yakını eriyebilir, dolgunlukta bir miktar azalma olabilir.

        Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, popo büyütme ve kaldırma estetiklerinin günümüzde gelişen liposuction yöntemleri ve hastaya özel tasarlanmış yağ enjeksiyonları sayesinde daha çok tercih edilmeye başlandığını ve bu sayede popo estetiği ile birlikte daha şekilli, dolgun bir kalça sahip olacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ