Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Karadul örümceğinin zehrini çalan virüs keşfedildi!

        Küçük, siyah, kırmızı ve son derece zehirli kara dul düşüncesi bile çoğu insana soğuk ter döktürüyor.

        Daily Mail'in haberine göre; ABD Tennessee'den bilim insanları, örümcek tarafından avını öldürmek için kullanılan ölümcül toksini içeren bir virüs ortaya çıkardı.

        Tennessee Vanderbilt Üniversitesi'nden araştırmacılar, WO adlı virüsün örümcek toksin genini taşıdığını buldu. Karadul örümceğinin zehrini kodlayan geni etkisiz hale getirebilecek bir virüs keşfetti.

        Nature Communications dergisinde yayımlanan çalışmada, WO adlı virüsün böcekler ile örümceklerde bulunanlarla bağlantılı genlere sahip bakteriyi enfekte ettiği belirtildi. Ve virüsün, bakteriye ulaşmak için hayvan hücrelerine sızmasına yardım etmesi amacıyla bu genleri kullandığı bildirildi.

        Bakteriyofaj olarak bilinen ve bakterilere bulaşan virüs grubuna ait WO'nun genomunu inceleyen Sarah and Seth Borden, virüsün, Wolbachia bakterisini hedef aldığını ifade etti.

        Araştırmacılar, virüsün, karadul örümceklerinin kullandığı latrotoksin zehrini kodlayan geni ele geçirdiğini ve bunun, virüsün ökaryotların hücrelerine girip çıkmak için kullandığı muhtemel yöntem olabileceğini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ