Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Saç çıkaran boy uzatan ürünlere dikkat! , boy uzatma ürünleri, kilo verdiren ürünler, yanıltıcı reklamlar

        Deniz ÇİÇEK / ANKARA

        Bakanlık, vatandaşın “Hediye kazandınız” şeklindeki mesajlara itibar etmemesini isterken saç çıkaran, kıl yok eden, boy uzatan, zekâyı artıran, kanseri önleyen ürünler konusunda da “Ölümlere neden olabilir” uyarısında bulundu. Vatandaşı yanıltan reklamlar konusunda bir broşür hazırlayan bakanlık, şu uyarıları yaptı:

        Gıda ve kozmetik ürünlere karşı iki kat daha dikkatli olun. Her derde deva olduğunu iddia eden gıda takviyesi ve kozmetik reklamlarını izlerken bir kere daha düşünün! Her derde şifaymış gibi reklamı yapılan gıda takviyeleri veya kozmetikler sağlığınızı daha da bozabilir.

        Yeni saç çıkardığını, istenmeyen kılları birkaç seansta tamamen yok ettiğini, yağları yakıp kasa dönüştürdüğünü, boy uzattığını, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, cinsel performansı artırdığını, cinsel sorunları çözdüğünü, sigarayı bıraktırdığını, zekâyı geliştirdiğini, baş ağrısından kansere kadar neredeyse bütün hastalıkları önlediğini ya da iyileştirdiğini iddia eden ürünler işe yaramıyor. Bu ürünlerin nerede üretildiği bile belli değil. Bu ürünlerden bazılarının ölümlere varan ciddi sağlık sorunları doğurabileceğini unutmayın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ