Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nöroloji Yüzyılın beyin cerrahı artık Türkiye’de, Gazi Yaşargil, Prof Dr Gazi Yaşargil

        Yüzyılın beyin cerrahi olarak anılan Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Yeditepe Üniversitesi kadrosuna katıldı. 89 yaşındaki ünlü cerrahın Türkiye’ye gelişi ve Yeditepe Üniversitesi bünyesine katılması onuruna bir tören düzenlendi.

        Üniversitenin İnan Kıraç Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Nurcan Baç, “Bilim dünyası tarihine geçen yüzyılın beyin cerrahının aramıza katılmasından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz” dedi.

        Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe ise Yaşargil’in hayatındaki önemli kesitleri slayt gösterisi eşliğinde sundu. Yaşargil’in öğrencisi olduğunu hatırlatan Türe, “Abartmıyorum, tarihi bir an yaşıyoruz” diye konuştu.

        Prof. Dr. Türe, Yaşargil’in bilim dünyasına özellikle de beyin cerrahisine yaptığı çalışmalara, tıp konusundaki buluş ve çalışma metotlarına değindi. Arkansas Üniversitesi’nde Gazi Yaşargil adına bir müze ve kütüphane kurulduğunu belirten Türe, “Ancak Yaşargil, eserlerini adına yapılan bu kütüphaneye vermeyi reddetti. Hepsini geçen hafta ülkesine getirdi” ifadesini kullandı.

        Törende son konuşmayı Yaşargil yaptı. Hâlâ dinç görünen ve 1 saati aşkın konuşmasını ayakta yapan 89 yaşındaki Yaşargil, öğrencisi Türe’nin söylenmesi gereken her şeyi söylediğini kaydetti. Prof. Dr. Yaşargil, “Son 24 yılda devletimize 22 ayrı proje sundum. Ancak çalışma olanağı bir türlü olmadı. Bugün bana çalışma olanağı sağlayan Yeditepe ailesine ve Sayın Bedrettin Dalan’a teşekkür etmek istiyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ