Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Türkiye şehitlerini uğurluyor... Afrin, Bitlis ve Nevşehir şehitleri uğurlanıyor

        Dün Afrin'den, Bitlis'ten ve Nevşehir'den acı haberler art arda geldi. Bitlis'te arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK'nın tuzakladığı EYP infilak etti, Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Çakar şehit oldu. Afrin'de kontrolü sağlayan Mehmetçik, halkın huzuru ve güvenliği için bölgede terör örgütü tarafından tuzaklanan EYP'leri imha ediyor. Dün Afrin'den de acı haber geldi. Teröristler tarafından tuzaklanan EYP infilak etti, Piyade sözleşmeli erlerMuhittin Talha Çalışkan, Gökhan Güllü ve Hasan Kadir Demiral şehit oldu. Gece saatlerinde bir kahreden haber daha geldi. Eğitim uçuşu yapan F-16 savaş uçağı Nevşehir'in Gülşehir ilçesi yakınlarında düştü. Pilot Üsteğmen Yasin Boy şehit düştü.

        HATAY ŞEHİDİNİ 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

        Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral, memleketi Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Kadir Hasan Demiral (23) için Antakya Mezarlık Kompleksi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, bazı milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        OĞLUNUN ŞEHADETİNİ BİR GÜN ÖNCE RÜYASINDA GÖRMÜŞ

        Şehidin yakınlarından Abdullah Sahyaoğlu, AA muhabirine, Demiral'ın şehadetini haber gelmeden bir gün önce annesinin rüyasında gördüğünü anlattı.

        Demiral'ın Şırnak'ta görev yaptığı ve harekat kapsamında Afrin'de görevlendirildiği öğrenildi.

        ANNE VE KARDEŞTEN 'ASKER SELAMLI' VEDA

        ŞehitKadir Hasan Demiral'in cenazesi tören alanına getirildiği sırada annesi Döne Gökhan ile küçük kardeşi Kerem gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun resmini öpüp gözyaşı döken anne Döne Gökhan tabutun başından ayrılırken asker selamı verdi. Şehidin babası Mustafa Sami ile dedesi Kore Gazisi İhsan Demiral ise metanetlerini korudu. Askeri elbise giyen şehidin 5 yaşındaki kardeşi Kerem abisini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı. Şehidin İstanbul'da vatani görevini yapan kardeşi Taner Demiral'da metanetini korurken, diğer kardeşi Ömer ise abisinin kamuflajını giydi.ŞehitPiyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her şey vatan için' sloganlarıyla toprağa verildi.

        BURDUR ŞEHİDİNE KOŞTU

        Suriye'nin Afrin kentinde teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucuşehitolan Piyade Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkan memleketi Burdur'un Bucak ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi. Şehidin cenazesi bugün Antalya'daki babaevinde helallik alındıktan sonra Burdur'un Bucak ilçesine getirildi.

        Şehidi Hacı Ömer Ağa Camii'nde yaklaşık 10 bin kişi karşıladı. İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından kıldırılan cenaze namazının ardındanşehitMuhitten Talha Çalışkan silah arkadaşlarının omuzlarında taşındı.ŞehitÇalışkan, Hacıhisarlar Mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

        Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başaknı Menderes Türel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AK Parti milletvekilleri Reşat Petek, Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, Çetin Osman Budak, Mehmet Göker, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Burdur İl Başkanı Osman Gök, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere de hazır bulundu.

        BABADAN EVLADA SON ÖPÜCÜK

        Suriye'nin Afrin kentinde teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 3 askerden Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü'nün cenazesiTokat'ın Turhal ilçesinde defnedildi.

        Hatay'da düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçaklaTokat'ta getirilen Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü'nün cenazesi Turhal Devlet Hastanesi morguna konuldu. Cuma namazı öncesinde şehidin cenazesi hastane morgundan alınarak önce helallik alınmak üzere Celal Mahallesi'ndeki baba ocağına ardından Cumhuriyet Meydanına getirildi. Bekar olan 25 yaşındaki şehidin annesi Naciye Güllü, babası Şahin Güllü ve ağabeyi Hüseyin Güllü metanetini korumaya çalıştı. Baba Şahin Güllü oğlunun fotoğrafını öptü. Ağabey Hüseyin Güllü ise kardeşinin ay yıldızlı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

        Cenazeye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,TokatValisi Ömer Toraman, AK PartiTokatMilletvekili Zeyid Aslan, CHPTokatMilletvekili Kadim Durmaz başta olmak üzere il protokolü katıldı. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında şehidin cenazesi Asri Mezarlığında defnedildi. Cenazeye katılan vatandaşlar Türk bayrağı açarak "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı.

        3 GÜN ÖNCE ZİYARETE GELMİŞ

        REKLAM

        Yaklaşık 3 gün önce ziyarete geldiği memleketi Turhal'dan Afrin'e gittiği öğrenilen Gökhan Güllü'nün, sosyal medya hesabında 20 gün önce "Suriye Afrin'den Selamun Aleyküm" şeklinde paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı. Öte yanda Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, aynı olayda yaralanan Turhallı Muhammed Hasan Çeçen ve Niksarlı Necmettin Yiğit'in tedavisinin devam ettiğini söyledi.

        ŞehitÇalışkan'ın ailenin 3 çocuğundan en büyüğü olduğu ve bir ay önce ailesini ziyarete geldiği bildirildi.

        BİTLİS ŞEHİDİNİ OKUDUĞU OKULUN ÖĞRENCİLERİ KARŞILADI

        Bitlis'te,Sehi Ormanlarıbölgesindeki operasyon sırasında, PKK'lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehitolan evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş ŞükrüÇakar'ın (36) cenazesi,memleketiKonya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin Mahallesi'nde toprağa verildi. Şehit Çakar'ın cenazesi,eğitim gördüğü Deştiğin İlkokulu'nun önünde, ellerinde Türk bayrakları olan öğrenciler tarafından karşılandı.

        Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı'nca, Sehi Ormanları bölgesine düzenlenen operasyonda,dün, daha önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehitolan 15 yıllık uzman çavuşŞükrü Çakar'ıncenazesi, memleketi Doğanhisar ilçesinin Deştiğin Mahallesi'ne getirildi. Şehidin cenazesi helallik alınması için babaevine götürüldüğü sırada,eğitim gördüğü Deştiğin İlkokulu'nun önünden geçildi. Okul önünde bekleyen öğrenciler de ellerinde Türk bayrağı ile şehidin cenazesini karşıladı. Şehidin babaevinin bulunduğu sokağa devTürk bayrağı ve Uzman Çavuş ŞükrüÇakar'ın resminin bulunduğu 'Milletimizin başı sağ olsun' yazılı poster asıldı.Burada, şehidin babasıAbdullah, annesi Emine, eşi Halise, astsubay kardeşleri Mustafa ve Uğur Çakar ile yakınları ve komşuları şehidin cenazesini karşıladı. Şehit Çakar'ın cenazesi, helallik alınmasının ardındandini ve askeri törenin yapılacağı mahalle meydanına getirildi.

        Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin,KonyaValisi Yakup Canbolat, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazı sırasında Şehit Çakar'ın babası Abdullah ve astsubay kardeşleri Mustafa ve Uğur Çakar yan yana saf tuttu.

        Şehit Jandarma Uzman Çavuş ŞükrüÇakar'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

        ŞEHİT PİLOTA VEDA

        Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde F-16 tipi savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Yasin Boy'un cenazesi, memleketi Samsun'da toprağa verildi.

        Şehidin naaşı, İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Büyük Cami'ye getirildi.

        İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit Boy'un cenazesi, Garnizon Şehitliği'nde defnedildi.

        Cenaze törenine şehidin eşi Çağla, babası Ramazan, annesi Güllü ve astsubay ağabeyi Levent Boy'un yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile milletvekilleri, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ