Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Sena isminin anlamı nedir? Sena ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Sena isminin analizi

        Ülkemizde en popüler kız isimlerinden biri olan Sena ismi de birbirinden güzel anlamlara sahiptir. Kulağa hoş gelmesi ve telaffuzunun kolay olması itibariyle ebeveynler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Sena isminin anlamı, Sena ne demek, Sena Kuran’da geçiyor mu, Sena isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Sena İsminin Anlamı

        İsimler anlamları itibariyle farklılık gösterebilmektedir. Kimi isimler birbirinden güzel anlamlara sahiptir ancak bazı isimlerin kötü anlamları da olabilmektedir. Bu sebeple de ebeveynler bu sürece titizlikle yaklaşmaktadır. Genellikle yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım almaktadırlar. Yeni doğacak çocuğuna koyulacak ismin güzel anlamlar içermesine dikkat ederler. Sena ismi de Türkiye’de en yaygın olan kız isimlerinden biridir. Hem telaffuzu kolayı hem de kulağa hoş gelmektedir. Sena ismi birçok güzel anlama sahiptir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Sena isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Dini koruyan.
        • Buyruk, kural, gelenek, düzen, töre.
        • Överek anma, övme, methetme.
        • Işık, şimşek parıltısı.

        Sena Ne Demek?

        İsimler anlamlarıyla bir bütün oluştururlar. İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamdır. Bunun farkında olan ebeveynler de çocukları için özel ve güzel anlama sahip isimleri tercih etmektedir. Çocuğunun bir ömür boyu taşıyacağı bu ismi belirleme konusuna özenle yaklaşırlar. Kimileri babalarının, dedelerinin ya da annelerinin ismini koymayı tercih ederken kimileri pek duyulmamış, modern isimlere yönelirler. Her koşula ismin ne anlama geldiği önemli bir detaydır. Sena ismi dört harften oluşan ve kolay telaffuz edilen bir isimdir. İçerdiği derin manalar sebebiyle de tercih edilmektedir. Sena ismi; dini koruyan, buyruk, kural, gelenek, düzen, töre, överek anma, övme, methetme, ışık ve şimşek parıltısı anlamlarını taşımaktadır.

        Sena Kuran’da Geçiyor Mu?

        Toplumda pek çok kökenden isim yer almaktadır. Bazı ebeveynler Türkçe kökenli isimleri tercih ederken bazıları Farsça, Arapça kökenli isimlere yönelmektedir. Toplumda Arapça kökenli isimler de en az Türkçe kökenli isimler kadar yaygındır. Bazı ebeveynlerin üstünde durduğu bir detay da ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığıdır. İsim şayet Kuran’da yer almıyorsa o ismi tercih etmek istemeyebilirler. Ancak Kuran’da yer almayıp birbirinden güzel anlamlara sahip olan pek çok isim de bulunmaktadır. Sena ismini çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler bu ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığını araştırmaktadır. Sena ismi Kur'an-ı Kerim'de (Nur Suresi 43. ayet) geçmektedir ve Sena ismini koymak caizdir.

        Sena İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi, özellikle son yıllarda öne çıkan konulardan biridir. İsim analizi yardımıyla hangi olumlu ve olumsuz özelliklere sahip olduğumuzu öğrenebiliriz. İsim analizleri bize kişiliğimiz hakkında ipucu vermektedir. Bazı ebeveynler de bu sebeple isim koyma sürecinde isim analizlerinden yararlanmaktadır. İnternetin yaygınlaşmasıyla popülaritesini arttıran bir konudur. Sena ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin analizini merak etmektedir.

        Sena ismi güçlü bir kişiliği sembolize etmektedir. Hayattan zevk almasını bilirler; eğlenceyi seven ve sosyal kimselerdir. Yaratıcı yönüyle tanınmaktadır. Hayal gücü kuvvetlidir. Bu ismi taşıyan bireyler yaratıcı becerileriyle bilinmektedir. Girişken ve sanatseverlerdir. Sıcakkanlı yapısı itibariyle geniş bir sosyal çevreye sahiptir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ