Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Şenol Güneş Göztepe maçından sonra ne demek istedi? - Beşiktaş Haberleri
        1

        Göztepe galibiyetinin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş teknik patronu Şenol Güneş, “Yanıma değil, yerime birini bulun” şeklinde oldukça kafa karıştıran sözler söyledi.

        2

        Tecrübeli teknik adamın bu ifadelerle bazı basın mensuplarını hedef aldığı yorumların yanı sıra yönetim içinden bazı kişileri hedef aldığı yönünde görüşler ortaya çıktı.

        3

        Biz de bu konuyu Habertük yazarlarına sorduk. İşte yorumlar:

        4

        MERİÇ MÜLDÜR: Şenol Hoca sadece futbolun içinde kalmak isteyen bir isim. Başkalarının işine karışmayı da kendi işine karışılmasını da sevmez.

        5

        Örneğin biz gazetecilere “Teknik adamlığı bıraktıktan sonra futbol yorumculuğu yapmamalıyım. O sizin mesleğiniz, işiniz” der. İpe sapa gelmez iddialar da haliyle canını sıkıyor.

        6

        Sıkıntılı bir süreç yaşansa da aşıldı. Geçen yıldan beri Güneş’in ayrılacağı, paracı olduğu, ücretini artırmak için farklı yollara saptığı, başkanla arasının çok kötü olduğu gibi yorumlar yapılıyor. Bu yorumculara bir göndermesidir diye düşünüyorum.

        7

        UMUR TALU: Kimsenin söylediği sözün tercümesini yapmak haddim değil ancak benim bu sözden anladığım, eski yardımcısı ile oynadığı maç gündemdeyken böyle bir tepki verme gereği duydu.

        8

        Çünkü “Yardımcı hoca istemiyor musunuz?” sorularına yanıt verilecek en iyi ortamdı. “Durmadan yanıma birini arıyorsunuz, o zaman yerime birini bulun” şeklinde bir çıkış yaptı. Her zamanki tepkisel felsefe cümlelerinden biriydi diye düşünüyorum.

        9

        Bu aralar teknik direktörler çok şey ima ediyor. Aykut Kocaman da “Gereğini yapacağım” dedi. Onu da pek anlamadık.

        10

        ERCAN TANER: Şenol Hoca, her zamanki enterasan cümlelerinden birini kurdu. Bazen öyle değerlendirmeler yapıyor ki, kendimi Dan Brown’ın kitaplarını okur gibi hissediyorum, mesela Da Vinci’nin şifresi gibi.

        11

        Bir gün önce Fikret Orman ile doğum gününde samimi pozlar vermişti. Sayın başkanla problem olduğunu sanmıyorum. Ama mesaj vermek istediği kişilere mesaj gitmiştir. Hocanın bu tarz cümlelerinde gizli mesajları oluyor.

        12

        Bu yüzden ortada büyük bir problem olduğuna inanmıyorum. Dan Brownvari şifredir, anlayan anlamıştır.

        13

        KARTAL YİĞİT: Ligde üst üste 4 maç kötü sonuçlar aldığı dönemde, bazı televizyon yorumcularının son iki sezondaki başarıda Tamer Tuna’nın önemli paya sahip olduğunu belirtmesi, Şenol Hoca tarafından tepki ile karşılandı.

        14

        Bu sözlerin, kısa vadede görevi bırakma ya da yönetime gönderme gibi algılanmaması gerekir. Ama şunu da söylemekte fayda var;

        15

        Şenol Güneş sezon sonunda şampiyon yapsa da yapmasa da Beşiktaş’taki geleceği için yönetim ile masaya oturacak. O zaman radikal kararlar alınabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ