Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika... Ateşkes sona erdi, Afganistan yine kana bulandı!

        Başkan Gani, video aracılığıyla yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinden, Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak şekilde Taliban'a karşı operasyonlarını durdurmasını istemiş, ateşkesin 12 Haziran'da başlayıp, 19 Haziran'da sona ereceğini belirterek Taliban dışındaki DEAŞ, Hakkani ve diğer terör örgütlerine yönelik operasyonların devam edeceğini belirtmişti.

        Taliban da Afganistan'ın ateşkes çağrısına karşılık tarihinde ilk kez ateşkes ilan etmiş, ancak 2 gün önce ateşkesin sona erdiği tarihte savaşa yeniden başlayacaklarını duyurmuşlardı.

        Reuters haber ajansı, Taliban'ın bugün gerçekleştirdiği saldırıda 30 güvenlik gücünü öldürüldüğünü duyurdu.

        Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada, saldırının Ramazan Bayramı kapsamında yapılan ateşkesten beri ilk saldırı olduğu ve saldırganların bölgede yer alan bir askeri üssü ele geçirdiği belirtildi.

        Kent Konseyi Başkanı Abdul Aziz Bek yaptığı açıklamada, Taliban´ın Balamerghab bölgesinde yer alan bir askeri üssü hedef aldığını söyledi ve ekledi:

        "Çok sayıda Taliban saldırganı farklı yerlerden bölgeye saldırdı. Uzun süren mücadele sonucunda 30 Afgan askeri öldürüldü ve askeri üs Taliban tarafından ele geçirildi."

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ