Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon!

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik yeni bir 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonu başlattı. Sabahın erken saatlerinde çok sayıda mali ve siber polis ekipleri belediye binasına girdi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre, Mali polis, belediye binasındaki bazı evrak ve dijital kayıtlara incelenmek üzere el koyarken, siber polis ekipleri de incelenmek üzere bilgisayarların imaj kayıtlarını aldı.

        BİLGİSAYARLARIN İMAJI ALINDI

        Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 2015-2016 yıllarında başlatılan yolsuzluk iddialı soruşturma ve FETÖ soruşturmaları kapsamında bilgisayarların imajının (kopyalanması) alındığı öğrenildi.

        YENİ SORUŞTURMA

        REKLAM

        İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturmada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve yardımcısı Rıfat Örnek görevlerinden uzaklaştırılmıştı. Ancak bugün düzenlenen operasyonun yeni bir 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonu olduğu öğrenildi.

        BELEDİYEDEN İLK AÇIKLAMA

        Beşiktaş Belediyesi yetkilileri yaptıkları ilk açıklamada, “İçeride çok sayıda polis var. Şu anda bilgisayarları inceliyorlar. Bazı odalarda da aramalar yapıyorlar. Soruşturma kapsamında yapıldığı bilgisini verdiler” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ