Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika deprem haberi: Naci Görür ve Ahmet Ercan arasında İstanbul depremi tartışması
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul depremi tartışması, Türkiye'nin iki önemli yer bilimcisini karşı karşıya getirdi. Prof. Dr. Naci Görür'ün, İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem olma olasılığının çok yüksek olduğunu birçok defa dile getirmesinin ardından meslektaşı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından kendisine yazdı. İşte iki deprem bilimcinin tartışması...

        PROF. DR. ERCAN: BİR TANE KANIT GÖSTERİN

        "İstanbul'da, her an deprem olacağını gösteren bir tane kanıt gösterin size inanayım! Siz böyle söyledikçe siyasetçiler ile müteahhidler sizin sözlerinizi kullanıp oy ile para devşiriyorlar. İnşaat ülkeye katma değer üretmeyen, ölü yatırımdır. Yatırım, sanayiye kaymalı, lütfen."

        REKLAM

        PROF. DR. GÖRÜR: NİYE RAHATSIZLIK DUYARLAR Kİ

        "Dertleşme: Arkadaşlar, zaman zaman, X'te yazışmalarınızı, sorularınızı, düşüncelerinizi okuyorum. Çoğunuz olumlu yönde ve olması gereken şekilde konuşuyorsunuz. Ama kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor.

        Korkmalarını anlıyorum. Korku insani bir duygu ama daha dün on binlerce canımızı kaybettiğimiz bir ortamda, ülkemizdeki kentleri deprem dirençli yapalım, insanımız ölmesin söyleminden niye rahatsızlık duyarlar ki. Biz burada depremi değil, depreme karşı önlem alalımı konuşuyoruz. Lütfen içinize sevgi dolsun, kendinize gelin. Sevgiyle."

         Prof. Dr. Görür'den, 1 hat ve 5 kente deprem uyarısı!
        Prof. Dr. Görür'den, 1 hat ve 5 kente deprem uyarısı! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ