Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... İran Lideri Ruhani Ankara'da

        İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Suriye 3'lü Zirvesi için Ankara'ya geldi. Ruhani'nin gelişi nedeniyle Esenboğa Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemlerialındı.

        Ruhanive beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 19.35'te Esenboğa Havalimanı'na indi. Ruhani'yi, havalimanında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard'ın yanı sıra çok sayıda yetkili karşıladı.

        Ruhanive Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde yarın yapılacak "Suriye" konulu üçlü zirvede bir araya gelecek.

        ANKARA ÖNEMLİ KONUKLARI AĞIRLIYOR

        Başkent Ankara, yarın yapılacak Suriye zirvesinde iki önemli yabancı devlet adamını ağırlıyor. Önce saat 15.00'da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve beraberindeki heyet geldi. Yarın gerçekleştirilecek Suriye zirvesine katılacak olan Putin ve beraberindeki heyet, bugün Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin yedinci toplantısı, Türk Akımı Projesi ile Külliye'de düzenlenen video konferans yoluyla Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin temel atma törenine katıldı. Ardından yarın yapılacak Suriye zirvesine katılacak olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile birlikte beraberindeki heyet Ankara'ya geldi.

        SURİYE ZİRVESİ

        Suriye üçlü zirvesinde yarın bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ana gündem başlığının, Suriye'deki siyasal çözüm olacağı öğrenildi. Yetkililer, zirvede 3 garantör ülkenin, Suriye'deki son durumu ele alacağını belirtirken, yine masadaki başlıklarda Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması, Astana süreci sonunda tesis edilen gerginliği azaltma bölgeleri, siyasal çözüm için atılacak adımlar ve terörle mücadelenin ele alınacağını bildirdi.

        REKLAM

        Bu arada Erdoğan yarın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ikili bir görüşme de gerçekleştirecek. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular da ele alınacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ