Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika! "Hazır ol Rusya, füzelerimiz geliyor!" açıklamasına yanıt

        ABD Başkanı Donald Trump, Doğu Guta'daki kimyasal saldırı iddialarının ABD'nin Suriye'ye askeri operasyon düzenleme ihtimaliyle ilgili çok sert bir açıklama yaptı.Trump'ın Twitter hesabından yaptığı "Rusya, Suriye'ye atacağımız füzeleri vuracakmış. Hazır ol Rusya çünkü hoş, yeni ve 'akıllı' füzelerimiz geliyor. Halkını gazla öldüren bir hayvanla ortak olmamalısın" açıklamasına Rusya'dan yanıt gecikmedi.

        Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova,"Akıllı füzelerin, birkaç yıldır kendi topraklarında uluslararası terörle mücadele eden meşru hükümete doğru değil, teröristlerin bulunduğu tarafa doğru uçması gerekir" dedi.

        Zaharova şu şekilde devam etti: "Kimyasal Silah Yasaklanması Örgütü uzmanları, şimdi akıllı füzelerin kimyasal silah saldırısının tüm kanıtlarını yok edeceğini söylemedi mi? Ya da amaç uluslararası uzmanların kanıt olarak hiçbir şey bulamaması için akıllı füzelerle provokasyonun kanıtlarını hızlıca yok etmek mi?"

        Trump, daha sonra ikinci bir açıklama yaparak;"Rusya ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar kötü ve bu Soğuk Savaş'ı da içeriyor. Bunun hiçbir nedeni yok. Rusya ekonomisine yardım etmemize ihtiyaç duyuyor,yapması çok kolay bir şey ve birlikte çalışmak için tüm uluslara ihtiyacımız var. Silah yarışını durduralım mı? yorumunu yaptı.

        ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yaptığı tehditvari açıklamanın ardından gelen "Silahlanma yarışını bırakalım mı? paylaşımına ise, Zaharova, "Harika fikir, Amerika'nın kimyasal silahlanmasıyla başlayalım" yorumunu yaptı.

        MERKEL'DEN SURİYE AÇIKLAMASI

        REKLAM

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın toplantısında ABD ve Fransa'nınEsad rejimine yönelikbir saldırı hazırlığında olunduğuna dair gelen soruya, "Bir BM mekanizması kurularak olayın yerinde araştırılması konusunda ABD'nin yaptığı öneri ile ilgili dün BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) bir anlaşma sağlanamamasını büyük üzüntüyle karşıladık. Diğer konular hakkında şu an spekülasyon yapmak istemiyorum." dedi.

        Başbakan Binali Yıldırım ABD-Rusya arasındayaşanan gerilim hakkında "Sokak kabadayısı gibi kavga ediyorlar" yorumunu yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ