Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Ersan İlyasova: "Bu aşk başka" - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR ÖZEL RÖPORTAJ / Gökhan TÜRE

        Basketbol kariyerinde ‘olgunluk çağına’ giren, 12 Dev Adam’ın NBA patentli tecrübeli forveti Ersan İlyasova, Milli Takım’ı özlediğini söyledi, “Milli forma için her şeyimle yüzde 100’ümü vermeye hazırım” dedi. Ay-Yıldızlı formanın kendisi için kutsal olduğunu ifade eden Ersan, “NBA’de oynamak güzel. Ama Milli Takım’ın yeri ayrı. Bu kutsal formayı giymeyi ve ulusumu temsil etmenin gururunu hiçbir şeye değişmem. Bu benim için bir aşk gibi” diye konuştu. A Milli Basketbol Takımı’nın Bormio’da devam eden 2015 Avrupa Şampiyonası hazırlık kampına geçtiğimiz haftasonu dahil olan İlyasova, dev turnuva ile ilgili görüşlerini, Milli Takım ve NBA macerası ile ilgili analizlerini Habertürk’e aktardı:

        ‘OLİMPİYAT BENİM DE RÜYAM’

        “Bu Avrupa Şampiyonası muhtemelen bütün takımlar için en zoru olacak. Önemli olan bu hazırlık dönemini nasıl geçirdiğimiz. Bütün takımlar şampiyonaya hazır ve kazanmak için gelecek. Bizim yapmamız gereken de onlardan daha fazla çalışmak. Şampiyonaya gittiğimiz zaman herkes ne yapacağını bilmeli. Olimpiyatlar gibi önemli bir hedef var elimizde. Benim de en büyük rüyam olimpiyatlarda boy göstermek.”

        ‘DİNLENMEK BANA İYİ GELDİ’

        “Geçen sene Dünya Şampiyonası’na katılmayı çok istemiştim ama sakatlığım nedeniyle gelememiştim. Bu sene her şeyimle hazırım. Dinlenmek bana iyi geldi. NBA’de takas olmayı bekliyordum. NBA seçmelerinden sonra kulübüm Milwaukee’deki kadro yapısının değişmesiyle ayrılmanın zamanı gelmiştim. Detroit Pistons olduğu için de çok sevindim. Antrenörle konuştuğum zaman Detroit’te önemli rol alacağımı söyledi. Bu da beni sevindiriyor.”

        ‘ŞANS GENÇLERİN ELİNDE’

        “ABD’de dahi herkes genç oyuncularımızı takip ediyor. Sonuçta Avrupa şampiyonaları, dünya şampiyonaları izleniyor. İspanya ve Yunanistan gibi başarılı takımlara baktığınız zaman altyapıdan bu yana aynı takımla devam ettiklerini görürsünüz. Biz de bu şampiyonada birçok gençle oynayacağız. Sonuçta her şey onların elinde. Bu şansı iyi kullanırlarsa, kalıcı olurlar.”

        ‘NBA SICAK BAKMIYOR’

        “NBA kulüpleri, yabancı oyuncularının milli takımda oynamalarına sıcak bakmıyor. Belli kurallar var, onların da haklı olduğu taraflar var aslında. Yüksek kontratlarla yatırım yaptıkları oyuncuların sakatlanma riskinden korkuyorlar. Bazı takımların milli takımda sakatlanan isimler nedeniyle tüm planlarının bozulduğunu gördük. Ama ben, milli takımda oynamanın benim için çok önemli olduğunu söyledim. Sonuçta bu formayı giydiğiniz zaman bütün ülke sizi takip ediyor ve bütün bir ülke için, ulus için oynamak bambaşka bir duygu. NBA’de oynamak güzel. Ama Milli Takım’ın yeni ayrı. Bu kutsal formayı giymeyi ve ulusumu temsil etmenin gururunu hiçbir şeye değişmem. Bu benim için bir aşk gibi.”

        ‘DIXON GİBİ GUARDIMIZ YOKTU’

        “Milli Takım, kısa forvet, uzun forvet ve pivot pozisyonlarında geçmişte hep çok iyi oyunculara sahipti. Hala da öyle. Ama uzun süredir yaratıcı bir guardla oynamamıştık. Dixon’ın oyunu açan guard olması herkesi rahatlatacak.”

        ‘ERGIN HOCA ÇOK YARATICI’

        “Ben Ergin Ataman’la oynadığımda altyapıdan yeni çıkmıştım. 10-11 yıl önceydi. Beşiktaş’ta, Galatasaray’da daha önce görev yaptığı takımlarında neler yaptığı ortada. Yaratıcı bir antrenör, oyuncuları doğru yerde oynatan bir antrenör. Bu takımda da aynı şeyi yapabilir. Sonuçta herkesin hedefi aynı ne kadar çok maç kazanırsak o kadar iyi. Avrupa Şampiyonası’nda da bunun için oynayacağız. Ne kadar çok maç kazanırsak, olimpiyat hedefine, madalya hedefine o kadar yaklaşacağız.”

        DEVLER TEKRAR İŞBAŞI YAPTI

        EuroBasket 2015 hazırlıklarını İtalya’nın Bormio dağ kasabasında sürdüren A Milli Basketbol Takımımız, verilen bir günlük aranın ardından çalışmalara yeniden hız verdi. Dün sabah açık havada futbol sahasında yapılan 1 saatlik kondisyon çalışması ile başlayan antrenman, ardından 1 saat süreyle salonda devam etti. Ay-Yıldızlılar, şut fundamentalı üzerine çalıştılar. 12 Dev Adam akşam da iki saat süren basketbol antrenmanıyla günü tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ