Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Finlandiya, Eurobasket için Fransa’ya gelecek 7-12 yaş arası çocukların eğitimlerinin aksamaması için Montpellier kentinde okul açacak - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Eğitim sistemindeki başarısıyla uluslararası alanda ün salan Finlandiya, Eurobasket 2015’te Finlandiya Milli Takımı’nı desteklemek üzere çocuklarıyla birlikte Fransa’ya gidecek olan 6 bin civarındaki taraftarına eşi benzeri görülmemiş bir destek verecek...

        Finlandiya Basketbol Federasyonu, Kisaallio Spor Enstitüsü ile işbirliği yaparak, turnuva için aileleriyle

        Montpellier’ye gidecek olan 7-12 yaş grubu basketbolseverler için okul açacak.

        2015-16 eğitim yılının başlamış olması ve öğrencilerin eğitimden geri kalmaması amacı taşıyan organizasyonla Montpellier’deki Uluslararası İlişkiler Meclisi’nin binasını kiralayan Basketbol Federasyonu, öğrencilerin grup maçları boyunca sabah 09.00 ile öğlen 13.00 saatleri arasında öğrenim görmelerini sağlayacak.

        GÜNDÜZ OKUL AKŞAM MAÇ

        5 gün sürecek öğrenim sırasında Finlandiya’dan gelecek öğretmenler görev yapacak. Öğrenciler daha sonra Finlandiya’nın akşam saatlerine rastlayan maçlarını izleyebilecekler. Finlandiya Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Vesa Wallden, “Geçen yıl Dünya Kupası için Bilbao’ya Finlandiya’dan çocuklarıyla gelen birçok aile olduğunu gördük. Bu yıl Montpellier’de onlara sunacağımız bu fırsatla hem okullarından geri kalmayacaklar hem de maçları izleyebilecekler” dedi.

        Finlandiya, 5 Eylül’de başlayacak turnuvada Montpellier’de A Grubu’nda ev sahibi Fransa, Rusya, Bosna Hersek, Polonya ve İsrail’le karşılaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ