Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası Ergin Ataman Milli Takım, Türkiye Avustralya, Türkiye Dünya Kupası, Türkiye basketbol, 12 Dev Adam - Basketbol Haberleri

        HTSPOR / Gökhan TÜRE

        12 Dev Adam’ın teknik patronu Ergin Ataman, İspanya’da düzenlenen FIBA 2014 Dünya Kupası’nda Avustralya ile bugün oynanacak kritik Top 16 Turu karşılaşması öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Zorlu mücadeleye hazır olduklarını ifade eden tecrübeli coach, Avustralya’nın kilit isimlerine özel tedbirler aldıklarını ancak temel olarak kendi basketbol düzenlerini sahaya yansıtarak sonuca gitmeyi planladıklarını söyledi.

        Avustralya’nın tehlikeli fakat yenilmeyecek bir takım olmadığını ifade eden Ataman, şunları söyledi: “İlk turu artık geride bıraktık. Avustralya takımı tehlikeli, kapasiteli ve çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Pota altında Aron Bynes, Nathan Jawai, David Andersen gibi Avrupa’dan çok iyi tanıdığımız uzunları var.

        Özellikle Bynes 17 sayı ortalama ile oynuyor. Bu takımın en önemli hücum silahlarından bir tanesi. Dış adamlardan da özellikle Joe Ingles’in üzerine kurulu bir takım. Ama Brad Newley ve Ryan Broekhoff da çok skorer, dış şutlarda çok tehlikeli oyuncular. Guardları genç.Bu sezon NBA draftında ilk tur 5. sırada seçilen Dante Exum çok iyi performans sergiliyor. O da çok skorer bir oyuncu.”

        ‘Y.ZELANDA’YI ANDIRIYORLAR’

        “Avustralya, Yeni Zelanda’yı andıran bir basketbol tarzına sahip. Zor bir maç olacağı kesin.Biz tabii daha ileri gitmek istiyoruz. Buraya gelirken hedefimiz, dünyanın ilk sekiz takımı arasına girmekti.Bunu başarmak istiyoruz. Bir tane maç oynayacağız. Hazır durumdayız. Çok tempolu basketbol oynuyorlar..

        Biz de ona göre önlemlerimizi alacağız. Biz kendi basketbolumuzu oynayacağız. Özellikle Joe Ingles ve Aron Bynes üzerine özel tedbirlerimiz olacak.Ama hedefimiz kendi oyunumuzu sergilemek.Dominik Cumhuriyeti maçında iyi basketbol oynadık.Şimdi yarın (bugün) de iyi oynayarak kazanmaya çalışacağız.”

        ‘TEMPOSUNA UYMAYACAĞIZ’

        “Biz onların temposuna uymayıp kendi tempomuzu tutturursak işler istediğimiz gibi gidecektir. Bu tip tempolu oynayan takımların savunma zaafları oluyor. Bu gibi takımları düşük skorda tutmayı başardık.Eğer bunu yapabilirsek bu bizim için bir avantaj olabilir tabii ki. Bunu gerçekleştirip kazanmaya çabalayacağız.”

        ESKİ DOSTLAR BİR ARADA

        Takımımızın NBA’li yıldızı Ömer Aşık, dünkü idman öncesinde Houston Rockets’tan eski takım arkadaşı Litvanya Milli Takımı’nın pivotu Donatas Motiejunas’la bir araya geldi.

        Houston’da, Litvanyalı yıldız ile çok yakın arkadaş olan ve tüm boş vakitlerini birlikte geçiren Ömer, idman öncesi çeyrek finaldeki muhtemel rakibiyle uzun süre sohbet ederek hasret giderdi. Litvanya ile Türkiye, bu turu geçerlerse çeyrek finalde karşılaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ