Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş kurmayları Mircea Lucescu'yu ikna etmek için her yolu deniyor - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR | Meriç MÜLDÜR

        Beşiktaş’ta Slaven Bilic dün son maçına çıktı, görevine veda etti. Artık sıra geleceği planlamakta. Kartal’da yönetimin aklında da, gönlünde de yatan isim Mircea Lucescu...

        Shakhtar Donetsk’in başındaki tecrübeli hocayı ikna etmek için büyük çaba harcanıyor. Rumen çalıştırıcı ile geçtiğimiz hafta Ukrayna’da bir kez daha görüşüldü. Başkan Fikret Orman ve yöneticilerin yer aldığı buluşmada hocaya verilmesi düşünülen rakam ve hedefler masaya yatırıldı.

        Kurmaylar “Yıldırım Demirören’deki para bizde yok. Ama büyük bir hedefimiz var. Avrupa’da kupa kaldırmak istiyoruz. Bunu da seninle başarabileceğimize inanıyoruz. Türkiye’yi en iyi bilen teknik adamsın. Birlikte çok başarılı işler yapabileceğimizi düşünüyoruz” dedi. Cevaben “Türkiye’ye dönersem sadece Beşiktaş için dönerim” diyen Rumen çalıştırıcıya önerilen rakam da yıllık 2.5 milyon Euro oldu.

        ‘OSMANLI’ JOKERİ!

        Beşiktaş’ın maç kasetlerini izlemeye devam eden ve Türkiye’ye gelebilmesi için Ukrayna’daki yatırımlarını da yöneten Shakhtar Donetsk Başkanı Rinat Akhmetov’un da onay vermesi gerektiğini belirten Lucescu konusunda ilginç de bir durum söz konusu. Eşi ve ailesi, tecrübeli hocanın kariyerine Türkiye’de devam etmesini istiyor. Bunun nedeni de Lucescu’nun torununun Osmanlı Tarihi okuyor olması. 1 hafta içinde Lucescu’nun cevap vermesi bekleniyor. Eğer Luce ‘Yokum’ derse, alternatifler masaya yatırılacak.

        YILDIRIM: LUCE HAYIRLI OLSUN!

        Beşiktaş taraftarları Mircea Lucescu ile ilgili gelişmeleri merakla beklerken, bir ‘sinyal’ de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, önceki gece Başkan Yıldırım ile bir mekanda karşılaştıklarını ve Fenerbahçe Başkanı’nın kendisine, “Hadi hayırlı olsun, Lucescu’yla anlaşmışsınız. Yılda da 4 milyon Euro verecekmişsiniz” dediğini söyledi.

        ALTERNATİF İSİM ABDULLAH AVCI

        Mircea Lucescu’nun Beşiktaş’a ‘Hayır’ demesi halinde alternatif isimlerle temasa geçilecek. Kartal’ın masasında yerli olarak sürekli Şenol Güneş ismi geçse de Abdullah Avcı da Slaven Bilic’ten boşalan koltuğa çok yakın görülüyor. Eğer Luce takımın başına geçmezse, ilk olarak Avcı ile masaya oturulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ