Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu FIFA Başkanı Sepp Blatter istifa etti - Futbol Haberleri

        FIFA başkanlığına geçtiğimiz günlerde tekrar seçilen Sepp Blatter, görevinden istifa etti. Dünya futbolunda yapılan yolsuzluk soruşturmaları sonrası Blatter'in böyle bir karar alması deprem etkisi yarattı.

        FIFA'nın 4 gün önce yapılan genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Sepp Blatter, FIFA yetkililerine yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonu nedeniyle istifa etme kararı aldı. Görevinin herkes tarafından desteklenmediğini belirten Blatter, "FIFA ve çıkarlarına çok fazla bağlıyım. FIFA'ya her şeyden çok değer verdim. FIFA ve futbol için en iyisi ne ise sadece onu yapmak istiyorum. FIFA'nın derin bir revizyona ihtiyacı var. Bu nedenle görevimden istifa edeceğim. FIFA'ya yeni bir başkan seçilmesi için olağanüstü kongreyi en kısa sürede toplayacağım. Seçim yapılana kadar görevimi sürdüreceğim. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        17 yıldır FIFA başkanlığını yürüten Sepp Blatter, geçen Cuma günü Ürdün Prensi Ali bin El Hüseyin ile seçim yarışına girmiş ve yeniden başkan seçilmişti. FIFA'nın seçimli olağanüstü genel kurulunun 2015 Aralık ve 2016 Mart ayları arasında yapılması bekleniyor.

        Son seçimlerde Blatter'e karşı aday olan ve seçimi kaybeden Prens Ali, yeniden FIFA başkanlığı için aday olma kararı aldı.

        SEÇİME KADAR GÖREVDE

        Sepp Blatter'in yaptığı açıklama ile istifa ettiğini açıklamasına rağmen olağanüstü seçim yapılana ve yeni başkan seçilene kadar görevde kalacağı belirtilirken. FIFA'nın olağanüstü kongresinin FIFA'nın kurallarına göre seçimde oy kullanacak delegelere en az 4 ay öncesinden bilgi verilmesi gerektiğinden seçimin en erken Aralık ayında yapılacağı iddia edildi.

        BLATTER NEDEN İSTİFA ETTİ ?

        17 yıldır FIFA başkanlığını yürüten Blatter'in istifa kararı almasının ardından özellikle operasyonun bir diğer ayağı olan ülke konumunda ki ABD'de çeşitli iddialar gündeme geldi. ABD basının Blatter'in istifasının nedeni olarak FBI'ın kendisi hakkında başlatmaya hazırlandığı soruşturmadan en az hasar ile çıkmak için olduğu haberlerde yer aldı. Kendisine istifa etmesi gerektiğini avukatları söylemiş olduğu da belirtildi.

        UEFA'NIN İSTİFAYI İSTEYECEĞİNİ DÜNYAYA İLK DUYURAN HABERTÜRK TARİHİ KONGREYİ ADIM ADIM TAKİP ETMİŞTİ...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ