Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1 | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - GALATASARAY DERBİSİNİN TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin 37. dakikasında Diego, sarı-lacivertlileri 1-0 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı bu sonuçla sona erdi. 84. dakikada Carol'ün yerine oyuna giren Olcan Adın skoru eşitleyen golü kaydetti. Derbi 1-1 sona erdi... Kadıköy geleneği sürdü... Seri 17 yıla çıktı...

        Öte yandan mücadelede Carol sakatlandı. Sarı kart gören Sneijder cezalı duruma düştü. Bu sonucun ardından Fenerbahçe ve Galatasaray 18'er puana yükseldi. 19 puanlı ve 1 maç eksiği olan Beşiktaş lideriğini sürdürdü.

        SPOR TOTO SÜPER LİG AYRINTILI PUAN DURUMU

        FENERBAHÇE: 1 - GALATASARAY: 1

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Ba, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Nani, Markovic (Dk. 88 Alper Potuk), Diego (Dk. 79 Meireles), Van Persie (Dk. 63 Fernandao)

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole (Dk. 41 Olcan Adın), Bilal Kısa, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski (Dk. 78 Sinan Gümüş), Umut Bulut (Dk. 60 Burak Yılmaz)

        GOLLER: Dk. 37 Diego (Fenerbahçe), Dk. 83 Olcan Adın (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 27 Chedjou, Dk 38 Hakan Balta, Dk. 58 Sneijder, Dk. 90 Muslera (Galatasaray), Dk. 38 Diego, Dk. 40 Mehmet Topal, Dk 53 De Souza (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada Galatasaray ceza alanı içinde iyi paslaşan Fenerbahçe'de Diego'nun topuk pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Nani, meşin yuvarlağa vurmakta gecikince ev sahibi takımın tehlikesi etkisini yitirdi. Nani'nin etkisiz ortasında Galatasaray savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

        16. dakikada Caner'in soldan ortasında, ön direkte topla buluşan Nani'nin kötü vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

        28. dakikada Nani'nin uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Muslera üstüne gelen topu kornere yumrukladı.

        29. dakikada Nani'nin soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde De Souza'nın kafa vuruşunda, altıpasta Van Persi'nin dokunduğu meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan döndü.

        29. dakikada Caner'in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Van Persie'nin kafa vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağa sahip oldu.

        37. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Orta sahada aldığı topla sağ kanattan ilerleyen Gökhan Gönül, ceza alanı içine etkili bir orta yaptı. Muslera, Van Persie'den önce topu ceza alanı dışına uzaklaştırdı. Ancak ceza alanı önünde boş pozisyonda topu önünde bulan Diego'nun sert şutunda, kaleye koşan Chedjou'nun müdahale edemediği meşin yuvarlak fileleri gitti: 1-0.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        55. dakikada Diego'nun uzak mesafeden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        62. dakikada Galatasaray'ın hızlı kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin'in kötü şutunda kaleci Volkan Demirel topa sahip oldu.

        66. dakikada Diego rakip ceza alanına topla giderken, meşin yuvarlağı Nani'ye bıraktı. Bu oyuncunun üstünde atladığı topla ceza alanı içinde buluşan Markovic'nin plase vuruşunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        68. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Hakan Balta'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        83. dakikada Galatasaray skora denge getirdi. Sneijder'nin soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Olcan Adın, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve 1-1 eşitliği sağladı.

        MAÇTAN NOTLAR

        GÖKHAN LİGDE DE FORMAYI KAPTI

        Sezon başında geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan ve daha sonra formasını Şener Özbayraklı'ya kaptıran Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi. Toplam 14 maç aradan sonra hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax karşısında 90 dakika sahada kalan Gökhan Gönül, ligde de formayı kaptırmadı. Ajax maçında gösterdiği performansla UEFA Avrupa Ligi'nin 3. maçlarında haftanın oyuncusu seçilen Gökhan, derbide ilk 11'de sahaya çıkarak 8 maç aradan sonra ligde formasına kavuştu.

        İKİ EKSİK

        Fenerbahçe derbi maçına iki futbolcusundan yoksun çıktı. Milli takımlarında sakatlanan Volkan Şen ve son iki antrenmanda yer almasına rağmen hazır olmayan Bruno Alves, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Bu oyuncuların dışında sarı-lacivertli takımın Portekizli teknik direktörü, Mehmet Topuz ile genç oyuncu Uygar Mert Zeybek'i de maç kadrosuna almadı.

        6 İSMİN İLK GALATASARAY DERBİSİ

        Sarı-lacivertlilerde ilk 11'de sahaya çıkan 6 futbolcu, kariyerlerinde ilk kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynadı. Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Kjaer, Ba, De Souza, Nani, Van Persie ve Markovic, ilk kez Galatasaray'a karşı derbi heyecanı yaşadı. Yedek kulübesinde bekleyen Fernandao, Fabiano, Şener Özbayraklı ve Ozan Tufan ise bu heyecanı ilk defa yaşamak için teknik direktör Pereria'dan şans bekledi.

        MAÇ ÖNCESİ KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT

        Derbi maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımı, küfürlü tezahüratlarla karşılandı. Sarı-kırmızılı takım, ıslıklar eşliğinde sahaya çıkarken, ısınma bölümü süresince tüm tribünlerin toplu halde küfürlü tezahüratlarına maruz kaldı.

        GALİBİYET SERİSİ SON BULDU

        Galatasaray, Fenerbahçe beraberliğiyle 5 maçtır süren galibiyet serisini sonlandırdı. Son 5 resmi maçını, ligde Trabzonspor (1-0), Gaziantepspor (2-1), Medipol Başakşehir (2-0) ve Gençlerbirliği'ne (4-1), UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Benfica'ya (2-1) karşı kazanan "Cim Bom", Fenerbahçe karşısında 1 puanla yetindi.

        SNEİJDER KORKUTTU

        Karşılaşmada ilk yarının uzatma bölümünde sakatlanan Wesley Sneijder, soyunma odasına sekerek gitmesine karşın ikinci yarıda oyuna devam etti.

        De Souza'nın sağ ayak kaval kemiğine darbesi sonrası sakatlık geçiren ve saha kenarına sedyeyle getirilen Sneijder'in tedavisinin yapıldığı sırada ilk yarı tamamlandı. Soyunma odasına giderken sağ ayağının üzerine basmakta zorlanan Hollandalı oyuncunun maça devam edip edemeyeceği merakla beklendi. Sneijder ikinci yarıya başlarken yeniden sahadaki yerini aldı.

        CAROLE SAKATLANDI

        Galatasaray'da Lionel Carole, ilk yarıda sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Müsabakanın 37. dakikasında Galatasaray'ın 1-0 geriye düştüğü golün ardından saha kenarına gelerek kulüp doktoru Yener İnce ile konuşan Carole, kendisini denedikten sonra oyuna devam edemeyeceğini iletti. Carole'ün yerine 41. dakikada Olcan Adın oyuna dahil oldu.

        SNEİJDER CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Sarı-kırmızılı ekipte Wesley Sneijder, sarı kart cezalısı durumuna düştü. Karşılaşmanın 58. dakikasında hakem Fırat Aydınus'tan sarı kart gören Hollandalı oyuncu, bu sezon 4. sarı kartını alarak cezalı oldu. Sneijder, Galatasaray'ın 10. haftada Eskişehirspor ile yapacağı maçta forma giyme şansını kaçırdı.

        DİEGO DERBİDE GOLLE TANIŞTI

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego, bu sezon ilk golünü derbide attı. Karşılaşmanın 37. dakikasında takımını öne geçiren Diego, sarı-lacivertli formayla bu sezon 13. resmi maçında golle tanıştı. Brezilyalı oyuncu sarı-lacivertlilere transfer olduğu geçen sezon ise 30 resmi maçta 5 gol kaydetmişti.

        Diego, en son geçen sezonun 33. haftasında Medipol Başakşehir filelerini havalandırmıştı. Attığı golden sonra büyük sevinç yaşayan Diego, sevinç gösterilerini abarttığı gerekçesiyle hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

        KADIKÖY'DE 11 MAÇTIR KAYBETMİYOR

        Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenememesine rağmen Kadıköy'deki namağlup serisini devam ettirdi. Kadıköy'de oynadığı son 11 lig maçında kaybetmeyen sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 8 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Fenerbahçe, sahasında son yenilgisini geçen sezonun 21. haftasında Akhisar Belediyespor (2-1) karşısında almıştı.

        BA'LI FENERBAHÇE, 680 DAKİKA SONRA GOL YEDİ

        Fenerbahçe, bu sezon Senegalli oyuncusu Abdoulaye Ba'nın sahada kaldığı sürede ilk defa gol yedi. Sarı-lacivertliler, derbiye kadar Senegalli savunma oyuncusunun oyunda kaldığı süre zarfında kalesini gole kapatmıştı. Olcan'ın golüyle Fenerbahçe, Ba'nın sahada kaldığı 680 dakika sonra kalesinde golü gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ