Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Muslera devleşti (Benfica: 2 - Galatasaray: 1) - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Öyle bir maçtı ki, 90 dakikanın ardından insanın aklına tek bir soru geliyor: Bu Fernando Muslera daha ne yapsın? Galatasaray’ın Uruguaylı eldiveni için ‘sıradan’ onu pek tanımayan Benfica taraftarı için ‘sıradışı’ bir geceydi. Muslera öyle toplar çıkardı ki, hem Benficalı oyuncular hem de Portekizli taraftarlar şapka çıkardı.

        ‘Muslera şov’da ilk perde 72. dakikadaydı. Avrupa’nın dev ekiplerini peşinde koşturan Gaitan’ın barajın altından vurduğu harika frikiğini Muslera köşeden çıkarırken “O topu ne zaman gördü” şaşkınlığı vardı yüzlerde. Ardından fizik kurallarını zorlayan bir başka kurtarış da 86’da yaşandı. Gaitan’ın hazırladığı pozisyonda Jimenez belki de penaltıdan daha kolay bir vuruş şansı buldu. Ancak Muslera adeta ‘uzayarak’ kalesinde bir kez daha duvar ördü. Pozisyonun ardından Jimenez, Muslera’nın yanına gidip rakibini kutlarken, Benfica tribünleri de maçın bitiminden sonra Galatasaraylı oyuncunun hakkını alkışlarla verdi.

        ‘BU SEVİYEDE OLMAZ’

        Muslera maç sonrası yaptığı açıklamada ise savunma hatalarına ve duran toptan yenilen iki gole isyan etti. Uruguaylı, “Gerçekten iyi mücadele ettik ama duran toplardan yenilmemesi gereken goller yedik. Bu seviyede böyle hataların olmaması lazım. Artık yapacak bir şey yok. Şu an gruptaki durumla ilgili yorum yapmak için erken. Önce Atletico Madrid, sonra da Astana ile oynayacağız. İki maçtan da 6 puan hedefliyoruz. Tabii ki Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek istiyoruz. Kalan maçlarımızı oynayıp durumu göreceğiz. Bir şekilde Avrupa’da kalmalıyız. Çünkü bu hem Türkiye, hem de Galatasaray’ın prestiji için çok önemli” dedi.

        DEVLER LİGİ'NDE 1 NUMARA

        Fernando Muslera’nın müthiş başarısı, istatistiklerde de ortaya çıktı. Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi, 12 kurtarışla bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde ceza alanı dışından en çok kurtarış yapan kaleci olarak öne çıktı.

        "BU NASIL OLUR!"

        Fernando Muslera’nın 86. dakikada yaptığı kurtarış, Benfica taraftarının twitter hesabını şaşkına çevirdi. Kurtarışın ardından planetbenfica hesabından “Nasıl olur? Tabelaya 3. gol yazılmalıydı” mesajı paylaşıldı.

        TWİTTER YORUMLARI

        ■ Sinirden telefonu fırlattım Muslera onu da tuttu!

        ■ Muslera soyunma odasında çıldırıp, herkesi tokatlasa hakkıdır.

        ■ Muslera’nın heykeli dikilsin!

        ■ Muslera hayatında hiç otobüs falan kaçırmış mıdır?

        ■ Muslera elin değmişken gel beni de kurtar!

        ■ Takımın bir yıldızını Muslera’nın üzerine yapmak lazım.

        ■ Sen Allah’ın bir lütfusun Muslera.

        ■ Muslera 1 Kasım’da aday olsa muhalefetten daha çok oy alırdı!

        ■ Muslera bence okullarda ders olarak okutulsun.

        ■ İmam ol, cemaatin olalım... Mübarek adamsın.

        ■ Muslera’ya takımdan hisse falan vermeleri lazım.

        ■ Sana öteki tarafta sorgu sual yok, direkt cennetliksin!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ